Kate Winslet és Leonardo DiCaprio megmentették egy rákos anya életét

Nem verték nagydobra, a 28 éves Gemma Nuttall csak később tudta meg, hogy nekik köszönheti az életét.

Kate Winslet a The Morning című tévéműsorban mesélte el, hogy anyja petefészekrákban halt meg, és ha rajta nem is tudott, legalább más betegeknek segíthessen.

A 28 éves Gemma Nuttallt szülés után ugyanazzal a betegséggel diagnosztizálták, és az orvosok hat, legfeljebb tizenkét hónapot adtak neki. Később többszörös agydaganatot is találtak nála. 

Miután meghallotta a nő szomorú történetét Winslet, DiCaprióval együtt nekiállt pénzt gyűjteni, és a kilétüket titokban tartva kifizettek Nuttallnek egy "csodakezelést" Németországban. 

Forrás: The Morning

 

És használt. Tényleg használt. Összegyűjtöttük a pénzt, a kezelés sikeres volt, és azt hiszem, az igazi üzenet ez: a bajok akkor is megoldódhatnak, ha az előrejelzés rossz, ha az előrejelzés egyenesen pusztító.

- mondta Winslet, aki  telefonon jelentkezett be a műsorban.

Az anyám nagyon, nagyon rosszul volt, és úgy gondoltam, hogy hihetetlenül büszke lenne rám, ha legalább máson segíthetnék, egy másik fiatal anyán. (...) Egyszerűen csodálatos volt. Csaknem 200 ezer fontot, azaz 280 ezer dollárt sikerült összegyűjtenem, és ez volt az a pont, amikor úgy döntöttém, oké, ideje felhívnom Leo barátomat. Felhívtam hát, és azt mondtam neki: Szerinted össze tudnánk hozni egy jótékonysági ebédet vagy valamit? Erre azt felelte, hogy ennél jobbat tud: menjek vele St. Tropez-ba, és a Leonardo DiCaprio Alapítvánnyal árverezzünk el egy közös ebédet - Jack-kel és Rose-zal a Titanicból. 

Az aukció végül 1,35 millió dollárral zárult, és az összeget megosztották DiCaprio jótékonysági alapítványa, illetve Nutall között. Miután a fiatal nő gyógykezelése sikerrel zárult, a megmaradt pénzt rákos betegeknek segítő alapítványoknak adományozta.

Az eset hitet adott Winsletnek, hogy másoknak is képes segíteni.

Nézzetek csak rá. Olyan gyönyörű. Él. Tünetmentes. Ez egészen hihetetlen. Áldottnak érzem magam, hogy segíthettem rajta.

Gemma Nuttel, miután megtudta, hogy a két hírességnek köszönheti a gyógyulását, ezt nyilatkozta:

Csak köszönetet akarok mondani, hogy keményen dolgoztatok azért, hogy meggyógyulhassak. Megmentettétek az életemet, és azt akarom, hogy tudjátok ezt.

(Forrás: NME)