Kit Harington csalódott a feltámasztott Havas Jonban

A 6. évad elején azt hitte, Jon Snow sötétebb, gonoszabb figura lesz a halála után. De minden maradt a régiben.

Vigyázat, spoilerveszély!

Bár Trónok harca 6. évada már hónapokkal ezelőtt véget ért, a rajongókat minden érdekli, ami a szereplőkkel, a színészekkel, vagy George R. R. Martin talán soha el nem készülő, utolsó két regényével kapcsolatos. A napokban a Havas Jont alakító, 29 éves brit színész, Kit Harington adott egy terjedelmes interjút a The Wrap magazinnak. Ebben többek között arról is beszélt, hogy a 6. évad előkészületei idején

óriási csalódást érzett, amikor kiderült: Havas Jon jelleme a halála után nem fog változni semmit.

Azt ugye, hogy Havas Jon meghalt az 5. évad végén, jó eséllyel azok is tudták, akik egyetlen percet sem láttak az HBO eddigi legnépszerűbb tévésorozatából, hiszen tele volt vele minden tévé és hírportál. Persze a rutinos Trónok harca-rajongók azt is tudták, hogy Jon nem halhat meg csak úgy, Julius Caasar módjára, a saját emberei tőrdöféseitől, hiszen köztudottan ő George R. R. Martin egyik kedvenc karaktere, aki azért élt túl eddig is mindent, mert nagy dolgokra hivatott a történet fináléjában (és az is gyanús volt, hogy nem változtatta meg a jellegzetes frizuráját, valamint a 6. évad forgatásán is kiszúrták a fanok). Kit Harington viszont rengetegszer lenyilatkozta azt, hogy a karakter tényleg meghalt, nem fog visszatérni a 6. évadban - így amikor a vörös papnő feltámasztotta Jont, a színész bocsánatot kért a rajongóitól a korábbi füllentésekért.

A fiatal sztár nagyon izgult a 6. évad előtt, hogy mi lesz a karakterével:

Tudtam, hogy visszatérek majd a halálból, de azt nem tudtam, hogy megváltozik-e ezzel a személyiségem, vagy hogy gonosz lesz-e belőlem. Nagyon nehéz volt így felszülnöm. Aztán megkaptam a forgatókönyvet, és tényleg ott volt, hogy visszatérek, de ugyanaz a Jon leszek, akinek előtte megismertek az emberek. Először csalódott voltam emiatt. Aztán persze megtaláltam ennek is a mélyebb értelmét: Jon megértette, jogy nincs halál utáni élet, és azt is tudja most már, kicsoda ő, és milyen feladata van még a világban.

Ezt azóta mi is tudjuk: Jon valójában nem Ned Stark és egy titokzatos nő gyereke, hanem Ned testvéréé, Lyanna Starké, akit Rhaegar Targaryen nézett ki magának új feleségnek. De hogy ez a családi vérvonal milyen végzetet szán Havas Jonnak, azt majd csak 2017-ben fog kiderülni. (via Geektyrant)