Liam Neeson parázik az észak-koreai hackerektől

A sztár attól fél, hogy az új, megtörtént eseményeket feldolgozó háborús filmje meg fogja ismételni a Sony levélszivárogtatási botrányát.

Dél-Koreában egy hét múlva, Amerikában augusztus elején mutatják be Liam Neeson legújabb filmjét, az Operation Chromite-ot, ami Douglas MacArthur koreai háborús éveit dolgozta fel. A sztár azonban attól fél, hogy Észak-Korea ugyanúgy berág majd erre a filmre is, ahogy a James Franco-féle Az interjú után tették, és ennek könnyen egy Sony-botrányhoz hasonló, levelezéseket kiszivárogtató hackertámadás lesz a vége - írja a Movieweb.

Sok jel ugyanis arra mutatott, hogy a kommunista hackerek álltak a Sony szivárogtatási botránya mögött, amely során nyilvánosságra került a Amy Pascal és Scott Rudin stúdiófőnökök magánlevelezése (amiben többek között leseggfejezték Adam Sandlert és idegesítő, elkényeztetett nőnek nevezték Angelina Jolie-t) és kikerült a netre egy rakás Sony-film. Liam Neeson most attól fél, hogy a filmje egy hasonló hackertámadás áldozatává teheti a Operation Chromite-ot bemutató CJ Entertainment szerverét is, ahol több hollywoodi hírességgel és háttérmunkással való levelezés is lehet az archívumban.

Az amerikai és dél-koreai sztárokat felvonultató Operation Chromite azt a hadműveletet mutatja be, amelyet 1950. szeptemberében indítottak az ENSZ-csapatok azért, hogy a koreai félszigetet meghódító, kommunista Észak-Koreát kicselezve visszafoglalják Incshon kikötőjét és Szöult. A második világháborút is végigharcoló Douglas MacArthur 50 ezer katonát irányított a hadművelet alatt, amely során sikeresen kiűzték Dél-Koreából a északiakat - később viszont Kína is beavatkozott a konfliktusba Észak-Korea oldalán, így a háború 1953-ig elhúzódott, sőt lányegében a mai napig nincs fegyverszünet a térségben.