Már forog a Transformers 5

Ezúttal Kubában zúznak az Autobotok és az Álcák, a rendező továbbra is Michael Bay.

Michael Bay nekiállt egy újabb Transformes-epizódot gyártani a dollármilliárdok reményében: a The Last Knight alcímű ötödik rész első jeleneteit Kubában veszik épp fel - írja a Movieweb. A karibi szigetországban készül amúgy mostanában a Halálos iramban 8 is, Vin Diesellel és Dwayne Johnsonnal.

A női főszereplő Isabela Moner lesz, Josh Duhamel újra Lennox alezredest fogja alakítani, és állítólag Mark Wahlberg mellett Shia LaBeouf és Megan Fox is visszatérnek az új részben (Fox korábban azért lett lecserélve Jason Statham csajára, Rosie Huntington-Whitele-ra, mert egy interjúban Hitlerhez hasonlította a szigorú rendező hírében álló Michal Bay-t, de később valószínűleg kibékültek, mivel a színésznő főszerepet kapott Bay másik geek franchise-ában, a Tini nindzsa teknőcökben).

A 2017-ben mozikba kerülő Transformers 5 forgatókönyvét az első Vasembert jegyző Art Marcum-Matt Holloway párosra bízták, de  Ken Nolan is besegít nekik (nem rokona Christopher Nolannek, viszont ő írta A sólyom végveszélybent). A rendező-producer Michael Bay már most megígérte, hogy rengeteg werkvideót fog kirakni a forgatásról a közösségi oldalaira. Az eddigi négy Transformers mozifilm összesen 3,8 milliárd dollár bevételt termelt, úgyhogy már most biztos, hogy lesz hatodik és hetedik rész is 2018-ban és 2019-ben.