Marilyn Manson beperelte Evan Rachel Woodot rágalmazásért

Szerinte a színésznő szexuális zaklatással kapcsolatos vádjai „rosszindulatú hazugságok”.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon szerdán benyújtott, és a Variety magazin által megszerzett keresetben Marilyn Manson, azaz Brian Warner azt állítja, hogy Evan Rachel Wood és „a se veled, se nélküled szerelmi partnere”, Ashley Gore állítása, miszerint ő erőszaktevő és bántalmazó, „rosszindulatú hazugság, amely kisiklatta az addig sikeres zenei, televíziós és filmes karrierjét”.

Forrás: Eric Charbonneau/WireImage for Disney Pictures/Getty

 

A beadvány azt állítja továbbá, hogy Evan Rachel Wood és Ashley Gore FBI-ügynöknek adták ki magukat, majd hamisítottak egy levelet, amivel „azt a hamis látszatot keltették, hogy Brian Warner állítólagos áldozatai és a családtagjaik veszélyben vannak, Warner ellen pedig szövetségi büntetőeljárás folyik”. Az is szerepel a beadványban, hogy Evan Rachel Wood és Ashley Gore „tudatosan hamis állításokat tett”, többek között azzal kapcsolatban, hogy Marilyn Manson „filmre vette egy kiskorú szexuális zaklatását”. Az énekes érzelmi sérelem szándékos okozása, a Comprehensive Computer Data and Access Fraud Act (számítógépes adathozzáférési csalásról szóló törvény) megsértése, valamint az interneten keresztüli átverésre hivatkozva esküdtszéki tárgyalást kért.

Evan Rachel Wood és Ashley Gore képviselői egyelőre nem reagáltak azonnal a Variety megkeresésére.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, Evan Rachel Wood egyike volt azoknak a nőknek, akik 2021 elején állították, hogy Marilyn Manson szexuális visszaélést követett el ellenük. A színésznő 2007-ben, 19 évesen kezdett el járni az akkor 38 éves Mansonnal. 2010-ben el is jegyezték egymást, de még ugyanabban az évben szakítottak. Evan Rachel Wood egy 2021-es Instagram-bejegyzésében részletesen leírta, hogy Marilyn Manson éveken keresztül bántalmazta, zsarolta és manipulálta, ő viszont le akarja leplezni a zenész valódi arcát, és ki akar állni a többi áldozat mellett, akik inkább a hallgatást választották. Miután a Manson elleni vádak nyilvánosságra kerültek, a zenésszel a lemezkiadója és a menedzsere is szerződést bontott, de kirúgták az Amerikai istenek tévésorozatból is.

Forrás: John Shearer/WireImage/Getty

 

Evan Rachel Wood és Marilyn Manson bántalmazó kapcsolatát azóta a Phoenix Rising című dokumentumfilm is feldolgozta, amelynek a premierje a Sundance Filmfesztiválon volt, március 15-én pedig az HBO Maxon is elérhető lesz. A színésznő jelenleg aktívan küzd azért, hogy egy új jogszabály hosszabbítsa meg a családon belüli erőszakos ügyek elévülési idejét Kaliforniában.

(via Variety)