Még akár Ripley is felbukkanhat az Alien 5-ben

Az Alien: Covenant ugyanis inkább az Alien előzménye lesz, és nem a Prometheus folytatása.

Most már biztos, hogy Ridley Scott új Alien-filmje, a Prometheus-folytatásnak induló Alien: Covenant Ripley anyjáról, Danielsről fog szólni - írja a Movieweb. A hírt maga a főszereplő, a Daniels nevű karaktert alakító Katherine Waterston is megerősítette a The Playlistnek adott interjújában, amiben eredetileg a Legendás állatok és megfigyelésük című filmjéről kérdezték. A rokoni szál azért is biztos, mert ezt az információt azóta több mozis oldalról is levetette a 20th Century Fox, spoilerezésre hivatkozva.

A címbéli Covenant a Prometheushoz hasonlóan ebben a filmben is egy hajót jelöl, ennek a fedélzetén utazik egy csapat űrhajós és a David nevű szintetikus organizmus (Michael Fassbender) a galaxis túlfelére, hogy ott a Weyland-Yutani vállalat megbízásából feltérképezzenek egy ismeretlen bolygót. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezték, Ridley Scott ugyanis korábban arctámadókat, mellaksrobabntókat és kifejledt, péniszfejű xenomorfokat ígért. Katherine Waterston karaktere, Daniels a pletykák szerint a küldetés előtt fog elbúcsúzni a kislányától, Ellentől (Ripleyt tehát semmiképp sem Sigourney Weaver fogja alakítani a filmben).

A Covenant fedélzetén utazik majd Waterston és Fassbenderen kívül Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Callie Hernandez is. A forgatókönyvet Ridley Scott ötletei alapján Jack Paglen, Michael Green és John Logan írta, akik egy új Alien-trilógia nyítányának szánják az Alien: Covenantot. Premier: 2017. augusztus 4.