Meghalt Norm Macdonald

A komikus 61 éves volt.

Kilenc éves küzdelem után rákban halt meg 61 évesen a száraz, fanyar humoráról ismert Norm Macdonald, aki a kilencvenes években Saturday Night Live egyik állandó közreműködője volt. 1998 elejéig a Weekend Update című műsort vezette, amelyben előszeretettel utánzott olyan hírességeket, mint Burt Reynolds, David Letterman, Larry King vagy Quentin Tarantino. A Roseanne című sorozat egyik írója volt, Bruce Helforddal együtt írta a Norm Show-t, és olyan filmekben és sorozatokban játszott, mint a Billy Madison - A dilidiák, a Larry Flint, a provokátor, az Eddie Murphy-féle Dr. Dolittle vagy az Orville.

Forrás: Bobby Bank/Getty Images

 

A Saturday Night Live alkotói közleményt adtak ki, amiben ezt írják: "A mai egy szomorú nap. Mindannyian itt az SNL-nél gyászoljuk Norm Macdonald elvesztését, aki az egyik legmeghatározóbb komikus hangja volt a saját vagy bármely más generációnak. Nagyon sok minden fog hiányozni Normból – a rendíthetetlen becsületességétől kezdve a nagylelkűségén át a képességig, hogy bármikor tudott meglepetést okozni. De legfőképpen egyszerűen csak vicces volt. Senki sem volt olyan vicces, mint Norm."

A közösségi médiát kedden elárasztották a Norm Macdonaldnak szóló tisztelgések, az emberek klipek megosztásával tisztelegtek a komikus előtt. Sok humorista is megosztotta személyes emlékeit Macdonaldról .

Seth McFairlane a Star Trek-paródia Orville-ben dolgozott együtt Macdonalddal. 

A komikusok számára, engem is beleértve, senki sem volt viccesebb Norm Macdonaldnál. Az ember mindig remélte, hogy a munka végeztével is itt marad, csak azért, hogy hallhassa a történeteit, és nevethessen rajta. Annyira vicces és nagylelkű volt. Hiányozni fog.

Conan O'Brien, aki az évek során többször is vendégül látta MacDonaldot talk-show-jában, a következőket írta:

Teljesen lesújtott a Norm Macdonald halála. Normnak volt a legegyedibb komikus hangja, amivel valaha is találkoztam, kíméletlenül és kompromisszummentesen vicces volt. Soha többé nem fogok ennyit nevetni. Ma mindannyiunkért gyászolok.

Patton Oswalt szerint

soha nem volt olyan, hogy ne legyen 100%-ban vicces.

Seth Rogen így emlékezett meg róla:

Ó, bassza meg. Nagy rajongója voltam Norm Macdonaldnak, és lényegében az ő előadásmódját nyúltam le, amikor elkezdtem színészkedni. Kifejezetten azért maradtam fent éjszakánként, hogy megnézzem őt a talk show-kban. Ő volt minden idők legviccesebb vendége. Ma egy komikus óriást veszítettünk el. Minden idők egyik legnagyobbját. RIP.

A Weekend Update műsorvezetőjeként Macdonald rendszeresen elmondott egy-egy jól kidolgozott poént, általában valamilyen szerencsétlenségről, de néha egy-egy valódi teljesítményről is, és a végén a konklúzió minden esetben Sylvester Stallone színész-zenész testvére volt:

Kitaláltad: Frank Stallone.

Macdonald Sly öccsét okolta a Los Angeles-i mérgező hulladékokért, a marylandi halak tömeges pusztulásáért és a 90-es évek közepén megnövekedett munkanélküliségért. 

Ezek a poénok olykor nagy nevetést váltottak ki, olykor zavarba hozták a hallgatóságot. De volt egy ember, aki úgy tűnt, hogy élvezte:

Kitalálták, Frank Stallone.

"Szomorúan hallottam, hogy Norm MacDonald ma 61 éves korában elhunyt" - írta Frank az Instagramon. "Nagyon jól szórakoztunk együtt a Weekend Update "Kitaláltad: Frank Stallone" szövegen. Szerintem vicces volt. Csak azt sajnálom, hogy soha nem mehettem el a műsorba. Szerintem eredeti és nagyon vicces volt. Részvétem a Macdonald családnak."

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Frank Stallone (@frank.stallone) által megosztott bejegyzés

 

Macdonaldot annak idején valószínűleg azért rúgták ki az SNL-ből, mert túl sok viccet sütött el O.J. Simpson rovására. A komikus halálhírére Simpson még nem reagált.

(Források: Uproxx, Variety)

Címlapkép: Tim Mosenfelder/Getty Images