Mit csináljunk csütörtökön?

Ha valami jó programra vágysz, görgess lejjebb, hátha megtalálod, amit keresel.

Babos Bábos Társulat: A Mikulás kesztyűje

Online, december 3., 11h, 19.30h

Az előadásból megtudható, hogy a Mikulás két kis rakoncátlan krampusza játék közben elveszíti a Mikulás kesztyűjét. Hiába keresik, sehol sem találják. Nagy baj ez, hiszen ebben a hidegben a Mikulás kesztyű nélkül nem tudja elvinni az ajándékokat a gyerekeknek! Az előadást jegyvásárlás után követhetitek.

Maradandó emlékül - Online tárlatvezetés

Online, december 3., 16h

A múzeum házhoz jön! A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Nem a kiállítótérből jelentkezik be a múzeum, de a rendelkezésre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.

Gryllus Dániel és Nyáry Krisztián karanténbeszélgetése

Online, december 3., 18h

Az olvasás és a zenehallgatás élményeit legszívesebben egy beszélgetés során osztja meg az ember a másikkal.  A beszélgetést a Líra Könyv Facebook oldalán élőben, zenei bejátszásokkal nézhetik meg.

Online pódiumbeszélgetés - Újra karantén: Túlélési gyakorlat 2.0

Online, december 3., 18h

Beszélgetés Szőke Nikoletta énekesnő és Szaniszló Richárd vibrafonos részvételével, házigazda: Zipernovszky Kornél. Élő közvetítés a  Budapest Jazz Club Facebook oldalán.

Kolibri MobilMesék

Online, december 3., 18h

Újra indították tavasszal már nagy sikerrel futott napi online sorozatukat, a Kolibri MobilMeséket, amelyben társulatuk tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. 

Orlai Produkció: A csemegepultos naplója

Online, december 3., 19h

Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével a SzínházTV oldalán.

Kulteátrum - Müller Péter: Szeretetkönyv

Online, december 3., 19h

Müller Péter csodálatos gondolatai a szeretetről, gyönyörű dallamokkal fűszerezve Papadimitriu Athina és Kutik Rezső színpadi játékában.

Mesélő Online - rendhagyó storytelling foglalkozás

Online, december 3., 19h

A MESÉLŐ egy storytelling foglalkozás. Egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével.

TRIP WebSzínház: Átlépted a küszöbünk

Online, december 3., 19h

Az Átlépted a küszöbünk című előadás szövegkönyvét a színészek írták, témája pedig maga az egyetem. Színpadra alkalmazták azokat a benyomásokat, amik az osztályt érték a felvételijüktől egészen addig a pillanatig, amíg az osztályfőnökük felmondott… és még egy kicsit tovább is. Az előadás itt követhető.

Antares (OMC live session)

Online, december 3., 19h

A Junior Artisjus-díjas Antares zenéjében a rock, funk, soul, metál, jazz, hip-hop és pop műfajok keverednek, így december 3-án este 7 órától igazán rendkívüli élő zenei élményben lehet részetek. Csak kattintsatok az alábbi linkre és már indul is a stream

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Farkas Róbert

Online, december 3., 19h

Küzreműködik: Szélpál Szilveszter (ritmikus próza), Farkas Gábor (zongora). A koncert a Zenekeakadémi oldalán követhető. 

Finucci Bros Quartet

Online, december 3., 20h

A Finucci Bros Quartet 2009-ben jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket. A koncertet a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.

Müpa Home – Binder Károly-Káel Norbert: Liszt-reflexiók

Online, december 3., 20h

A koncert két előadója, az Erkel-díjas Binder Károly és egykori tanítványa, immár kollégája, Káel Norbert. A felvétel a Müpa 2018. június 5-i koncertjén készült. Az koncert megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

Dr. Almási Kitti: Ki vagy Te? Beszélgetőtárs: Karafiáth Orsolya

Online, december 3., 20h

Dr. Almási Kitti Ki vagy Te? című új sorozatának első epizódja a Nyitott Akadémia YouTube csatornáján.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 3., 20h

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Kamaracsütörtök: Novan Experiment

Online, december 3., 20h

A Novan Experiment egy havi rendszerességű, improvizáción alapuló zenei koncert sorozat, melynek állandó házigazdája a Mörk zenekar billentyűse ifj. Novai Gábor (Novan).

Táncszínház ON - GG Tánc Eger: Beethoven V.

Online, december 3., 20.30h

Ebben az évben ünnepeljük Beethoven születésének 250. évfordulóját, és napjainkban hasonlóan forradalmi időket élünk, mint a mester, amikor ezt a darabot megalkotta 1804 és 1808 között. Az előadás itt követhető.