Nicolas Cage látványos II. világháborús filmet forgatott

Végre ismét lesz nézhető filmje?

Nicolas Cage ma már egyértelműen nem egy Oscar-díjas sztárszínész, inkább amolyan megélhetési filmipari munkás, aki minden baromságot elvállal egy kis apróért, hogy ki tudja fizetni a többmillió dolláros adósságait. Nagyjából úgy öt borzasztó filmjére jut egy jó, legalábbis nekem csak a Mocskos zsaru, a Féktelen harag, a Ha/Ver és a Joe tetszett tőle, holott 2009-től mostanáig aláírt vagy 20 produkcióhoz.

Legújabb filmje, a USS Indianapolis: Men of Courage viszont igen ígéretes, bár a trailere alapján kicsit olyan, mintha valaki összemixelte volna a Titanicot Michael Bay Pearl Harborával és Spielberg Cápájával. A sztori megtörtént eseten alapul: a címbéli amerikai csatahajót 1945 nyarán süllyesztette el egy ellenséges tengeralattjáró, a legénység pedig a kapitánnyal együtt napokig a cápákkal és japán hajókkal teli Csendes-óceánban hánykolódott.

A filmet az Alit és a New Jack Cityt is jegyző Mario Van Peebles rendezte, a forgatókönyvet viszont két nem túl ismert producer, Cam Cannon és Richard Rionda Del Castro írták. Cage háborús filmje idén kerül mozikba, de hazai bemutatóról még nincs hír. (via Variety)