Rózsa György vs Sebestyén Balázs

A retróvonaton nincsen fék, így teljes gőzzel száguldunk a múlt felé, ahol még teljesen mást jelentett a szórakoztatás, amikor még csak három csatorna volt a tévében és abból az egyik osztrák volt. Akkor Rózsa György volt az ász, Ő osztogatta a milliókat. Most meg egy Sebestyén Balázs tolja a Balázs Show-ba oltott Legyen Ön is Milliomos műsorokat.

Régen sem kellett a szomszédba menni a szórakoztató tartalmakért, hisz olyan kíváló vetéledőket adott a tévé, mint a Legyen szerencsénk! Egyszerű, rövid, lényegretörő cím, ami magába foglalja a műsor lényegét, hogy itt bizony nem csak az ész, a haj is fontos. Egész konkrétan a helyes válaszok után még egy szerencsepatkóban futó fényt is meg kellett állítani, amivel akár meg is sokszorozhatta a kedves játékos a szerzett pontokat. A játékmester, aki ezt a fergeteges műsort a hátán cipelte, nem volt más, mint Rózsa György. Aki később a nagy sikerre való tekintette olyan műsort is megkaphatott, mint a Zsákbamacska. Mai szemmel nézve egy hatalmas vicc és parasztvakítás mindegyik vetélkedő, pláne az utóbbi, ahol a készítők képesek voltak a stúdióba fáradt, bongyor hajú, puccba vágott egyszeri háziasszonyok szemét kiszúrni egy-két cukorkával, ha a Vita-C volt éppen a szponzor. És ennek még örültek is, hisz annak idején egy egész évre elegendő vitaminos cukárkos csomag értéke meghaladta a 19200 Ft-ot is. Pont annyiba fájt, mint most egy túlbulizott éjszaka. Igaz, amikor ez a pénz nagy összegnek számított, akkor még az 50 Ft-ost is papírra nyomtatták…

Erre ma mi van? Még a legprosztóbb tévés vetéledőben is csak úgy röpködnek a milliók, mintha nem lenne holnap. De a lényeg persze ugyanaz: a szórakoztatás. Míg Rózsa György egy gondosan kimunkált, egyedi tervezésű, kézzel gyártott (értsd: ócska, kínai, tömeggyártott vacak) plüss macskával is meg tudta venni magának a közönséget, addig ma már komoly sztárok, kis odamondogatások és jampiskodások kellenek, hogy ne egy burkolt Kérdezz-feleleket kapjon az ember. Így lett a simán csak visszakérdezgető műsorvezetőből a magas labdákra tigris bukfencben szépen rávetődő Sebestyén Balázs, aki kissé túlizgulva, túlgesztikulálva, de átadja a forgatás helyszínén keletkezett feszült izgalmakat, ha a játékosnak nem sikerül egy perc alatt papír gurigákból felépíteni egy tornyot.