Sacha Baron Cohen feltámasztja Ali G-t

A brit komikus stand up comedy jelenetekben térne vissza a melegítős suttyóhoz, de egy filmbéli felbukkanás sem elképzelhetetlen.

Sacha Baron Cohen igazi kaméleonként számtalan arcát megmutatta már a közönségnek az elmúlt évtizedekben. Ő volt Borat, az amerikai szokásokra rácsodálkozó kazahsztáni riporter; Brüno, a homoszexuális osztrák divatguru; Haffaz Aladdin tábornok, egy képzeletbeli afrikai olajállam diktátora;  és persze Ali G is, „a full extrás műmájer gettócsávó, aki turbó üzemmódban osztja az észt, hozza a vészt és kéri a részt”, és akinek a főszereplésével 2000-től 2004-ig futott a Channel 4-en az Ali G Indahouse, és kapott egy mozifilmet is Ali G Indahouse címmel. Ezen utóbbi karakter a brit chav réteget, vagyis azokat a kétes egzisztenciájú, fiatal, külvárosi fehér férfiakat parodizálta fergetegesen (és persze eléggé sarkítva), akikre leginkább az éjjel-nappali szabadidőruha-viselés, a brit-jamaicai hiphop, reggae és drum&bass zenék bömböltetése, valamint a semmittevés jellemző. Sokan azonban úgy tekintenek Ali G-re, mint egy magát feketének képzelő, fehér brit férfi, akin keresztül Sacha Baron Cohen valójában a feketéket, valamint a keményen güriző munkásosztály tagjait gúnyolja ki. Akármi is az igazság a polgárpukkasztó Sacha Baron Cohennel kapcsolatban, a rajongói mindenképpen örülhetnek: a színész visszatér Ali G-hez!

Forrás: UIP-Duna Film

 

A sok pletyka után Sacha Baron Cohen megerősítette a GQ magazinnak, hogy visszahozza a közkedvelt Ali G-t. Ausztráliában ugyanis már ennek a régóta nyugdíjazott karakternek a bőrébe bújva lépett fel:

Csak fel akartam állni a színpadra, és körülnézni, hogy milyen lenne Ali G a közönség előtt. Igazán jó mulatság volt!

Cohen azt is elmondta, hogy máskor is szívesen játszaná újra a karaktert:

Azért lettem humorista, mert szeretem az embereket, akik nevetnek a vicceimen. De az igazat megvallva nevetést hallani ritka dolog számomra. Amikor filmet csinálok, az vicces, de három hónapot kell várnom, hogy halljam a közönség nevetését.

(via The Independent)