Sean Penn nem szereti a szoknyás férfiakat, és ezt el is mondja mindenkinek

A színész az új filmje kapcsán nyilatkozott érdekeseket.

A 61 éves Penn még az év elején az i Newsnak fejtette ki a véleményét arról, hogy az amerikai férfiak „erősen feminizáltak”, hozzátéve, hogy

nem gondolnám, hogy a maszkulinitásnak bármi köze lenne a nőkkel szembeni kegyetlenséghez, érzéketlenséghez és tiszteletlenséghez, de azt se gondolom, hogy ahhoz, hogy tisztességesen bánjunk a nőkkel, nekünk is nővé kéne változnunk.”

Amikor az Independent később megkérte, hogy tisztázza, mire gondolt pontosan, mentegetőzés helyett még tovább ment a „feminizált férfiak” témakörében.

Sean Penn és Dylan Penn a Flag Day cannes-i bemutatóján (Forrás: Getty Images (Samir Hussein)

 

Vannak olyan erős nők az életemben, akik a maszkulinitást nem ellenük irányuló fenyegetésként élik meg. Azt gondolom, léteznek olyan gyáva gének, amik arra késztetik az embereket, hogy farmer helyett szoknyát vegyenek fel.”

A színész nem először nyilvánult meg kényes társadalmi kérdésekben, annak idején a „cancel culture”-t is kritizálta és a #metoo mozgalomnak se volt nagy rajongója.

Az Independent véleménycikkében Penn meg is kapta az „old-school” nőgyűlölő címkéjét, de azért hozzáteszik azt is, hogy a 2009-es Oscar-beszédében kiállt a melegházasság mellett, és a Haitit sújtó földrengés, illetve a Katrina hurrikán idején is sokat jótékonykodott.

Az idézett nyilatkozatot Penn a Cannes-ban bemutatott filmje, a Flag Day kapcsán adta, amelyet rendezőként is jegyez, és amelyben lányára, Dylan Pennre osztotta a másik főszerepet.

Via: Uproxx