Színészek, akiknek ikertestvérük van

Mint két tojás! Némelyik testvérpárt tényleg meg sem lehet különböztetni egymástól.

Jill Hennessy és Jacqueline Hennessy

A Bostoni halottkémek/Nyughatatlan Jordan főszereplője 2009-ben egy interjúban elmondta, hogy az ismertségét meg kell szenvednie a nála három perccel idősebb nővérének, ugyanis senki nem hiszi el, hogy Jacqueline (becenevén Jack) nem ő, hanem a testvére – ezért ugyanúgy követik, leszólítják a kíváncsiskodók. Pedig Jack a saját jogán elismert személy: francia irodalomból szerzett PhD-t, újságíró és televíziós műsorvezető. Persze a testvérpár néhányszor már kihasználta, hogy ikrek: fiatalon Jack és Jill néven utcazenéltek Toronto aluljáróiban, az Esküdt ellenségek egyik epizódjában pedig Jacqueline ugrott be afféle testdublőrként Jill helyére, míg az a sorozat éppen aktuális crossover epizódját forgatta. Jill Hennessy egyébként nővérével együtt debütált a vásznon: David Cronenberg 1988-as filmjében, a Két test, egy lélekben, mi mást, mint épp egy ikerpárt alakítottak.

Forrás: George Pimentel/Getty Images

 

Rami Malek és Sami Malek

A Mr. Robot, a Bohém rapszódia és a következő James Bond-film, a Nincs idő meghalni főszereplőjének négy perccel fiatalabb öccse kerüli a rivaldafényt, ugyanis tanár egy Los Angeles-i középiskolában. Rami a Jimmy Kimmel Live!-ben elmesélte, hogy a klasszikus poénokat idézve, egyszer Saminek adta ki magát, hogy öccse jobb jegyet kapjon: egy ókori görög klasszikusból kellett monológot tanulni, de Saminek sehogy sem akart menni, így Rami ugrott be helyette. A produkció után a tanár teljesen elhűlt, és azt kérdezte, hogy eddig hol rejtegette színészi képességeit, mire Rami csak annyit felelt: "tudja, ez csak hobbi". 

Forrás: Paul Archuleta/Getty Images

 

Linda Hamilton és Leslie Hamilton Freas

Aki ismeri a Terminator 2. kulisszatitkait, nem fog meglepődni rajta, hogy Linda Hamiltonnak is van egy egypetéjű ikertestvére, James Cameron ugyanis többször is a legegyszerűbb trükkhöz folyamodott, ha meg kellett kettőzni a színésznőt: ezer dollárért leszerződtette a hat perccel fiatalabb húgát – még Arnold Schwarzeneggert is sikerült becsapni, míg csak külön-külön látta a Hamiltonokat, nem jött rá, hogy ketten vannak. A testvérpár már korábban is élt ezzel a lehetőséggel: játszottak régen egy gyerekszínházban, méghozzá ugyanazokat a szerepeket, és rendszeresen cseréltek, hogy épp ki lépjen színpadra. Egyébként Linda Hamiltonnak sem szokták elhinni, hogy van egy ikertestvére. Leslie a biztonságosabb utat választotta, nem akarta a színészélet kockázatait, egy szép kertes házba költözött, családot alapított és nagyanyja hivatását választotta, azaz ápolónő és gondozó. 2020-ban, 63 éves korában hunyt el.

Forrás: Albert L. Ortega/Getty Images

 

Jon Heder és Daniel Heder

2007-ben Jon Heder az Elle magazinnak beszélt ikertestvéréről. Kapcsolatuk olyan, mint egy jó házasság: kiegészítik egymást, kitalálják egymás gondolatait, és ha együtt vannak, a külvilág teljesen megszűnik körülöttük. Mindkét testvér animációt tanult, és míg Jon a Napoleon Dynamite címszerepével színészként lett ismert, Daniel azóta is a szakmában van – többek között a Marvel filmjein és az X-meneken is dolgozott. Doug nevű harmadik testvérükkel megalapították a Greasy Productions nevű céget, és több produkción is dolgoznak, beleértve az animációs filmeket is. Jon és Daniel már az iskolában szívesen cseréltek helyet egymással, és a rajongók is rendre összekeverik kettőjüket, Daniel viszont, hogy ne ábrándítsa ki őket, olyankor inkább úgy tesz, mintha híres testvére lenne.

Forrás: Vince Bucci/Getty Images

 

Efren Ramirez & Carlos Ramirez

A Napoleon Dynamite-ban nem csak Heder volt egy ikerpár egyik fele, hanem a Pedrót játszó Efren Ramireznek is van egy "másik fele". A párost szó szerint az utcán fedezték fel, egymás mellett tűntek fel kisebb szerepekben, majd 1991-ben Carlos katonának állt, de amikor testvére karrierje meglódult, visszatért a filmezéshez. Kapcsolatuk azonban a kétezres évek végére megromlott, ugyanis Carlos olykor-olykor testvére kérésére Efremnek adta ki magát, de egyszer túl messzire ment, és Efrem tudta nélkül jelent meg a testvéreként egy nyilvános eseményen – válaszul  Efrem egy tízmilliós kártérítési pert akasztott a nyakába. Azóta külön egyengetik a karrierjüket.

Forrás: Chris Weeks/Getty Images

(Forrás: Looper)