Szombati programajánló

A szombat jó időt jósol, különben minek adna ennyi mindent, nem igaz? Mondocon, mobilos, mongolos! Plusz lesz még a szokásos filmnézéses és táncos-zenés programkavalkád.

Téli MondoCon 2023

Hungexpo, január 14., 9:30

2023 január 14-én újra vár Titeket a MondoCon, hazánk egyik legnagyobb animés, gamer, sci-fi, fantasy, társas és cosplayer rendezvénye.

FINISSZÁZS - Mongóliai úti beszámoló

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, január 14., 14:00

Gőgös Norbert geográfus, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára tart vetített képes előadást mongóliai túráiról. A előadáson többek között szó lesz: a Ulánbátor buddhista örökségéről, a Husztáj-Nuruu Nemzeti Park vadlovairól, az UNESCO világörökségi Orkhon folyó vidékéről, a XIII. század Történelmi Park és Tsonjin Boldog (Földünk legnagyobb lovasszobra) együtteséről, és a Hangáj-hegység nomád pásztorai, valamint számos más izgalmas, csak Mongóliában látható és tapasztalható élményről, látnivalóról.

Mobilmánia

A különleges, 2 napos rendezvényen péntek 13.-án a Mobilmánia zenészei kizárólag a régi, legendás P.Mobil dalaikat tűzik műsorra, majd másnap, 14.-én szombaton, a műsoron csak a 2008-tól megjelent Mobilmánia dalokból válogatnak. Te viszont ne habozz, menj el mindkettőre, amit megtehetsz akár 1 jeggyel is!

Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk. Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

Supernem / Budapest - Akvárium

Akvárium Klub, január 14., 19:00

Supernem évnyitás az Akváriumban.

Los Orangutanes, Zuboly

A38 Hajó, január 14., 19:00

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, vetrán zenészek hívtak életre.

A zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító standardek Dresch-módra – mindezek együttese adja a „Dresch-élményt”.

Gerappaaa 90's & 00's party - Akvárium Lokál

Akvárium Klub, január 14., 22:30

Legyen az Backstreet Boys, Scooters, Britney Spears, a Pussycat Dolls vagy MC Hammer, DJ Tinder garantálja, hogy teli torokból üvöltve táncoljátok majd át az éjszakát! Ezeket a zenéket ugyanis Mindenki ismeri! Ásd elő a batikolt pólót, tedd zsebre a Turbó rágót és tarts velük január 14-én az Akvárium Klub Lokál termében!

Truesounds Music Winter Madness

A38 Hajó, január 14., 23:30

Megvan még mindenkinek a legendás Truesounds Group-pen sorozat? Évekkel ezelőtt ez volt az első olyan, ami a TSM közösséget hívta össze, ez volt az első olyan esemény, ami a közösség, a TSalád hatására jött létre, a kérésetekre külföldi DJ nélkül, hogy a parketten a TSM Facebook csoport tagjai jobban megismerjék egymást, illetve, hogy a TSM DJ-k is több teret kapjanak. Ezen az estén a legendás TS group-pent és a Tuesday Madness sorozatot gyúrják össze.