Tarantino nem lábfetisiszta, csak egy jó rendező

Egy interjúban ismét feltették a kérdést a rendezőnek, aki csak szomorúan sóhajtott.

Quentin Tarantino filmjei telis-teli vannak lábakkal. Ezt tekinthetjük jellegzetes stílusjegynek, de lábfétisnek is – erről temérdek videót és fejtegést találni szerte az interneten, ahogy számtalan viccet is.

"Nem veszem ezeket komolyan"–  mondta Tarantino a hónap elején a GQ magazinnak adott interjújában, bár a cikkben megjegyezték, hogy a rendező "csalódottan sóhajtott fel, hogy egyáltalán eszünkbe jutott ilyesmit kérdezni".

 

"Egy csomó láb van jó rendezők filmjeiben. Ez egyszerűen csak jó rendezés. Mintha, még előttem, a lábfetisizmust egy másik rendező, Luis Buñuel határozta volna meg. És Hitchcockot is megvádolták ezzel, ahogy Sofia Coppolát is.

Még Brad Pitt is viccelődött a rendező lábak iránti vonzalmával a tavalyi Screen Actors Guild díjátatón, ahol a Volt egyszer egy... Hollywood legjobb férfi mellékszereplőjének díját vette át: "Szeretnék köszönetet mondani társszereplőimnek" – kezdte, majd sorolni kezdte: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Margot Robbie lába, Margaret Qualley lába, Dakota Fanning lába. "Quenti n több nőt választott el a cipőjüktől, mint a TSA" – zárta beszédét. (A TSA – Transportation Security Administration – a 9/11 esemény után alapított biztonsági szervezet, ami az Egyesült Államok repülőtereinek, repülőjáratainak biztonságát ellenőrzi.)

Tarantino jelenleg a Volt egyszer egy... Hollywood regényváltozata kapcsán haknizik médiaszerte. A kötet magyar fordítása november végén jelenik meg, a PORT.hu hasábjain azonban már az amerikai megjelenés után közölt kritikát a Buddy Endre blog.

(Forrás: IndieWire)