Tom Hanks lesz az új Wes Anderson-film egyik sztárja

A Grand Budapest Hotel rendezője sportot űz abból, hogy aktuális filmjébe minél több sztárt zsúfoljon bele. Most az eddigi legnagyobb skalpját gyűjtötte be.

Anderson legutóbbi filmje, A francia kiadás október végén jut el hozzánk, olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Bill Murray, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Owen Wilson, Adrien Brody, Mathieu Amalric, Willem Dafoe, Edward Norton, Benicio Del Toro, Elisabeth Moss, Jeffrey Wright és Saoirse Ronan, a rendező azonban már az új projektjén dolgozik.

Az egyelőre cím nélküli produkció stábjához már csatlakozott az Anderson-társulat három állandó tagja, Tilda Swinton, Bill Murray és Adrian Brody, most pedig bejelentették, hogy Tom Hanks is szerepelni fog a filmben. Az Oscar-díjas színész még soha nem dolgozott Andersonnal, és nem tudni még, mekkora szerepe lesz. Csak annyi biztos, hogy a forgatás helyszíne Spanyolország (eredetileg Róma lett volna), de ahogy Tilda Swinton egy interjújában elárulta, nem Spanyolországról szól majd. A sivatagszerű környezetben felhúzott díszletek alapján még akár western is lehetne a műfaj, de ezt sem erősítették meg.

Hanks legutóbb A kapitány küldetésében (kritikánk itt olvasható) és A Greyhound csatóhajóban szerepelt, legközelebb pedig Baz Luhrmann Elvis-filmjében, illetve a Disney Pinokkió-adaptációjában lesz látható, utóbbiban mint Gepetto mester.

Via: Variety