Való Világ vs. A Farm

Nem is kellene foglalkozni a témával, mert egyáltalán nem égető, azonban túl sokszor hallottuk azt, hogy az RTL új reality-je egyáltalán nem lesz olyan, mint a híres és hírhedt Való Világ, így egyértelműen beszélnünk kell erről. Mert kábé egy az egyben olyan lett, csak éppen szebb a környezet.

A Farm az RTL Klub napi reality-je. 14 játékos küzd egy szlovéniai farmon a 20 millió forintos fődíjért. Luxus nincs, de tyúkszar az van. A játékosoknak maguknak kell egy önfenttartó gazdaságot üzemeltetniük. Ez azt jelenti, hogy ha tejet akarnak, akkor ki kell menni megfejni a tehenet, ha tojást akarnak, akkor ki kell menni a tyúkólba érte, ha vizet akarnak, akkor ki kell menni a kúthoz, ha meleg vizet akarnak, akkor fel kell rakni melegedni a kútbol húzott vizet a fatüzelésű tűzhelyre… Se áram, se semmi olyan, amihez a mindennapi élet során hozzászokott az ember. Még a kávé sincs ledarálva. Tehát alapjaiban tényleg különbözik a Való Világtól, amelynek a villáját nem véletlenül szokás luxusbörtönnek nevezni, hisz ott alap felszereltség a szauna, a kaja, a pia, a szimfónia.

A készítők a játékosok által képviselt alpáriság miatt gondolhatták, hogy a tisztesen elhatárolódnak a VV-től, de ez eddig nem jött be. Még az adások megszerkesztésénél sem törekedtek az éles határvonalak meghúzására. Trágyában dagonyázás, esti pálinkázás, másnap reggeli pocsolya másnaposság, nők meggyalázása, satöbbi. Utóbbin való moralizálást most nem a témánk, de tudnánk mit mondani rá.

A szereplők jók, változatosak. A Farm abban nem tudott eddig elszakadni a Való Világ által megteremtett légkörtől, hogy még így is olyan, mintha tényleg mindenük meglenne a farmereknek, mert ez a 14 fő egyáltalán nem nélkülöz. A vízhordáson való kiborulás nem elég dráma. Mi lesz akkor, ha elfogy a tojás? Ha valaki felzabálja a kenyeret és újat kell sütni? Újat kell egyáltalán sütni, vagy hoz egy veknit a postás? Az, hogy kint vannak egy tanyán még nem elég, és nagy a félelem, hogy a farmerek unalmas, azaz a műsor számára elég lapos hétköznapjait valamilyen Valóg Világhoz hasonló tematikus héttel fogják feldobni, ami végleg kinyírhatja a most még kellemesen szórakoztató reality-t.

Adja az ég, hogy ne így legyen, mert egy családi háznál, hát még egy komplett farmon azért mindig akad tennivaló. A Farm minden hétköznap és szombaton az RTL klub műsorán.