VAN német humor! – A 6 legjobb német vígjáték

Brit tudósok bebizonyították, hogy bár létezik a német humor, nem igazán jó, mire a német tudósok megállapították, hogy Benny Hill sem volt vicces, a német vígjátékok pedig nagyon sikeresek külföldön is. A Fák jú Tanár úr 2. kapcsán szedtük össze a germán humor filmes mintapéldányait, viszont sumák módon nem tettünk igazi különbséget a legnépszerűbb és a legjobb komédiák között, pedig van különbség!

Hangyák a gatyában (2000)

A 15 éves Florian egy napon arra ébred, hogy mindezidáig alvó férfiassága beszélni kezd hozzá. Ettől a naptól kezdve Floriant már nem az esze irányítja. A kitűzött cél: az iskola legjobb nőjének az elcsábítása. A csaj bele is megy a játékba, de őt csak az motiválja, hogy féltékennyé tegye a pasiját. Ahogy az lenni szokott, Floriant nem csak gatyájának állandóan fickándozó tartalma befolyásolja, hanem a barátai, a szülei, és persze leendő csaja is. Az Amerikai pitére adott frappáns válasz, és készítői bátran védekezhetnek azzal, hogy az eredeti sem volt olyan eredeti.

Csajok a csúcson (2001)

Három csinos lány másra sem vágyik, mint elérni életük első igazi orgazmusát, ami akár egy pornófilm kiindulópontja is lehetne, de tinivígjátékról van szó . Az egyik lány az igaz szerelemről álmodozik, a másik a leszbikus szex felé is kacsintgat, a harmadik pedig viszonyt kezd egy érzéketlen machóval. Mások is felbukkannak a lányok életében, jó tanácsokat kapnak az idősebbektől, akik már nem gyakorolják a szexet, de az egyetlen hasznos dolog a sokat emlegetett bicikliülés. Végül minden másképp alakul, mint várható volt. Természetesen az egy évvel korábbi, rendkívül sikeres Hangyák a gatyában továbbgondolásáról van szó női vonalon – és ez is komoly sikert hozott.

Good bye, Lenin! (2002)

A nagy változások éve, 1989: egy anya szemtanúja lesz fia, Alex letartóztatásának és a látványtól infarktust kap. A hithű kommunista Christiane kómába kerül és amikor felébred, mindent rendben talál. A kommunizmus él és virul. Látszólag, ugyanis az orvos tanácsára a beteget nem szabad semmivel sem felizgatni. Alex testvére, Ariane és legjobb barátjuk segítségével napról-napra meghamisítják a híreket a látszat fenntartása érdekében. A lakás marad az NDK utolsó védőbástyája a berlini fal leomlása után is. A maró gúnnyal és humorral teli, mégis bájos történet a német filmtörténet egyik legnagyobb és legtöbbet idézett sikerévé vált.

Manitu bocskora (2001) 

Ha azzal érvelünk, hogy a német humor, ha létezik is, otromba és érthetetlen, akkor illusztrációként érdemes előkapnunk a régi NDK-s westernek paródiáját, ahol képtelenség a főhősöknek drukkolni, olyan idegesítőek. Ők Abahachi és Ranger, persze vértestvérek, akik vadnyugaton harcolnak az igazságért. A bajok akkor kezdődnek, mikor kocsmát vesznek a préri közepén az indiánoktól kölcsönzött aranyért, de az eladó átveri őket, lelép az arannyal és végez a soson főnök fiával. A soson főnök, Dörzsölt Csiga a vértestvéreket vádolja fia, Huncut Nyúl megölésével, s azt állítja, hogy ellopták az aranyát is. A páros persze megszökik, így kezdődik a verseny Manitu bocskorának eléréséért, a verseny, amit meg kell nyerniük, hogy visszafizessék az aranyat a soson főnöknek, és bebizonyítsák ártatlanságukat. Mondjuk a Dörzsölt Csiga név vicces...

Készen állsz Helenre? (2013)

A film hol Nedves tájak, hol Készen állsz Helenre? címmel futott, de nem ez az igazán zavarba ejtő benne, hanem maga Helen. A lány élete a higiénia fontosságának meghazudtolása és a szex körül forog. Helen a saját testnedveinek a megszállottja, a legmocskosabb nyilvános vécé számára igazi kaland, ahol új tapasztalatokra tehet szert. Mindenre és mindenkire őszinte nyitottsággal és kíváncsisággal tekint, de leginkább azokra a dolgokra, amelyek szexuális szempontból is új lehetőségeket tartogatnak számára - legyen az egy kedves idegen, vagy egy zöldségféle, ám az aranyere nehézségeket támaszt legújabb kalandjaiban. A film nem az a tipikus tinifilm – pedig tiniről szól!

Soul Kitchen (2009)

A film főhőse a német-görög Zinos, aki Hamburg külvárosában üzemelteti lepukkant kis kocsmáját. Miközben minden erejét megfeszítve küzd azért, hogy életben tartsa az éttermét. Aztán lelép a barátnője, a bátyja a sittről szabadulván a nyakába varrja magát, az üzlet csődbe megy, rászáll az adóhatóság, s mikor kikecmeregne a gondokból, porckorongsérvet kap. Ám még innen is fel lehet állni: a sérvét a szépséges masszőr lány, Anna – no ez volna Gryllus Dorka - kezdi gyógyítgatni, majd egy munkanélküli török szakáccsal szövetkezve égett olajszagú lokálja menő hellyé futja ki magát. A Soul Kitchen a multikulti igaz ünnepe, és bár a főszereplő kissé idegesítő, maga a film egyáltalán nem az.