Vasárnapi programok

A szép idő reményében mindenki menjen szabadtérre e napon, hátha jó lesz. Ha meg nem, ajánlunk pár fedett téri művelődési lehetőséget, gyerekektől felnőttekig, színháztól koncertig.

Frakk, a macskák réme

Budapest Jazz Club, október 23., 15:30

Mesemusical a Madách Színház művészeivel, csaholással és macskakergetéssel, kétszer fél órában, néha egy egészben.

Balkon kilátással

Belvárosi Színház, október 23., 17:00

A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát. Helyszíne két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát, és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel. A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzel fogható közelségbe férkőzik.

A A Fekete Zaj Fesztivál bemutatja: PERTURBATOR, HEALTH, AUTHOR & PUNISHER

Magyar Hősök

Vígszínház, október 23., 19:00

2022. A tér egy szabadulószoba. Mai fiatalok, akiket a történelemtanár elvisz a régi idők átélésére alkalmas játékra. Ebben a történetben a gyerekek nem valamelyik horrorfilm borzongató jeleneteit élhetik át. A játék nagyon is visszarepíti a fiatalokat a XX. század nagy drámáinak közepébe, ahol átélik és megértik szüleik, nagyszüleik, illetve koruk tragédiáit, személyes múltját.

A forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékezetére

Ciszterci Szent Imre templom, október 23., 19:00

A forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékére. ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar: Mozart: Requiem
Km.: Kristófi Ágnes, Schöck Atala, Megyesi Zoltán, Cser Krisztián, ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar, vezényel: Kovács László Liszt-díjas, Érdemes Művész

János vitéz

Budapesti Operettszínház, október 23., 19:00

A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték 1904-es, Király Színházbeli ősbemutatóján a darab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült, nevetett, majd Bagó meghatóan szép dala alatt már a sírás kerülgette a nézőket.

Nők és a kortárs irodalmi kanionizáció

FUGA, október 23., 19:00godsma

A Fiatal Írók Szövetsége szervezésében megvalósuló két részes beszélgetéssorozatot az a jelenség hívta életre, hogy a női írók és a női irodalom kevéssé van jelen az irodalmi kánon(ok)ban az oktatástól kezdve a szakmai rangsorokon át a könyvkiadásig és adott esetben a különböző irodalmi díjak odaítéléséig.

Godsmack

Barba Negra, október 23., 19:00

Bő három év után ősszel ismét Budapesten lép fel a Godsmack. Az amerikai rockzenekar nyáron végzett az új album felvételeivel, most pedig végigjárja Európa nagyvárosait: Sully Ernáék október 23-án szerepelnek a Barba Negrában.

"Songs of Freedom" - Ladánybene 27, Sin Seekas - Szabadság koncert

Akvárium Klub, október 23., 19:30

Október 23-án, a nemzeti ünnep alkalmával tart koncertet hazánk első számú reggae formációja, az idén 37-ik életévét taposó Ladánybene 27 zenekar. Miksáék erre a különleges estére speciális műsorral készülnek. Korábbi albumaik dalaiból válogatnak, felelevenítik a 15 éve megjelent Babylon Cirkusz anyag fontosabb dalait, illetve pályájuk aktuális üzenettel bíró szerzeményeit.

Nilüfer Yanya (UK) | Flanger Kids

Magyar Zene Háza, október 23., 19:30

A Selected Sounds és a Magyar Zene Háza bemutatja: Nilüfer Yanya-koncert. Az angol dalszerző-énekes-gitáros, Nilüfer Yanya az elmúlt évek egyik legfelkapottabb előadója. Sokszínű zenéjének az indie- és art-rock az alapja, de dalaiban elektronikus zenei megoldásokkal, jazzes poppal, soulos r&b-vel is flörtöl. Eklektikus debütlemeze a 2019-es év egyik nagy meglepetése volt, amit idei albumával hasonlóan magas színvonalon folytatott. A PAINLESS című 2022-es anyag európai turnéjának részeként először játszik Magyarországon, Budapesten, a Magyar Zene Házában is fellép - az esten hazai oldalról láthatjuk-hallhatjuk még a Flanger Kids-et is.