Will Smith is benne lesz A függetlenség napja 2-ben

De csak egy fotón. 4 és fél perces trailer jött ki a '96-os űrinvázió folytatásához.

Pont 20 évvel ezelőtt Roland Emmerich látványosan lerombolta fél Amerikát A függetlenség napjában. Mi pedig azókat is jókat röhögünk azon, hogy a korszak kedvenc filmes tudósa, Jeff Goldblum a Windows 3.1-el futó gépén összeütött vírussal hekkelte meg az űrlények anyahajóját, hogy aztán Will Smith kilőhessen rájuk egy nukleáris töltetet, miközben az idegen anyahajóban ücsörgő űrlényportásnak integet.

Emmerich a bugyuta, de látványos inváziós filmje 20 éves jubileumát egy újabb bugyuta, de látványos inváziós filmmel ünnepli meg idén, meglovagolva a régi kedvencekhez folytatást gyártó őrületet (lásd Star Wars 7, Jurassic Park 4, Szellemirtók 3, Szárnyas fejvadász 2). A függetlenség napja: Feltámadásban ismét Jeff Goldblum az ufókkal harcoló tudós, megint Bill Pullman az elnök, de Judd Hirsch és Vivica A. Fox is visszatért a régi szereplőgárdából. Csak Will Smith-szel nem sikerült megegyezni, így ő most csak egy családi fotón látható, és az űrlényekre már nem ő, hanem a történetbéli fia (Jesse Usher) fog lövöldözni, Chris Hemsworth öccsével, Liammal együtt.

A filmhez a napokban jött ki egy 4 és fél perces trailer, ami azt hivatott demonstrálni, milyen menő kütyüket fejlesztettek ki az emberek a 20 évvel ezelőtt lelőtt idegen hajók technológiája alapján. A rossz nyelvek szerint viszont azért ilyen hosszú az előzetes, mert A függetlenség napja 2 a nagy blockbusterdömpingben nincs benne eléggé a köztudatban, a Fox stúdió viszont nem akar megbukni vele. A premier Amerikában június 24-én lesz, nálunk viszont egy nappal hamarabb, hurrá!