Zsákos Bilbó is beszáll a zombiapokalipszisbe

Itt az első jelenetfotó Martin Freeman élőholtas Mad Max-filmjéből, a Cargóból.

A Walking Dead és a Mad Max 4 (valamint a Fear The Walking Dead, a Turbo Kid, a The 100, az Evil Dead és egy rakás másik produkció) kirobbanó sikere miatt maximális fordulatszámon pörög a posztapokaliptikus-zombis zsáner, nem csoda, ha mindenki fel akar ugrani a világvége után elszabadult expresszvonatra. Most épp a Sherlock tévésorozat Watsonja, és a Hobbit-trilógia Zsákos Bilbója, Martin Freeman szállt be a Cargo című, ausztrál posztapokaliptikus drámába, amihez már ki is jött az első jelenetfotó:

cargo_martin_freeman.jpg

A Cargo egyébként eredetileg egy 2013-as ausztrál kisfilm volt, ami olyan jól szerepelt a Tropfest filmfesztiválon, hogy most A-kategóriás sztárral készül nagyjátékfilm belőle. A régi verzió ez volt:

A történet egy Andy nevű, vírusfertőzött apukáról szól, aki egy pusztító zombijárvány kellős közepén bolyong Ausztrália vad vidékein. Mindössze 48 órája van arra, hogy még az élőholttá változása előtt elérjen valami bunkert vagy megerősített várost, és ott biztonságba helyezze a kislányát. Az útja során találkozik egy addig teljes elszigeteltségben élő, ausztrál bennszülött törzzsel, akiknek nagyon nehezen tud csak a bizalmába férkőzni, pedig sietnie kellene, egyedül abban bízhat, hogy az egyik fiatal bennszülött lány segíteni fog neki.

A jelenleg dél-ausztráliai helyszíneken forgó filmben Freeman mellett olyan ausztrál sztárok játszanak, mint a markáns arcú Anthony Hayes, a Krokodil Dundee-ben és sok más produkcióból ismerős ausztrál őslakos, David Gulpilil. A rendező az eredeti kisfilmet is jegyző Yolanda Ramke-Ben Howling páros. (via The Hollywood Reporter)