10 dolog, amit tuti nem szúrtál ki a Doctor Strange 2 trailerben

A cinikus mágusnak lesz gonosz és zombi énje is, de a rajongók szerint viszontláthatjuk Marvel Kapitányt, sőt, Xavier professzort is a várva várt, új Marvel-filmben.

Ahogy azt mi is megírtuk nemrég itt a PORT.hu hasábjain, az idei Super Bowl alatt mutatták be a Doctor Strange az őrület multiverzumában című, új Marvel-film hivatalos trailerét, amelyben Strange újdonsült szövetségesével, Wandával száll szembe az aktuális főgonosszal, no és persze a címbéli alternatív valóságok ezer veszélyével.

A Marvel-rajongók azonban számos olyan apróságot szúrtak ki az előzetesben, ami miatt koránt sem olyan egyszerű a képlet, mint azt elsőre gondolnánk, és könnyen lehet például, hogy a fentebb emlegetett „aktuális főgonosz” maga Strange lesz! Vagy esetleg Wanda? A Digital Spy a saját trailer-elemzésében egyébként arra hajlik, hogy ebben az előzetesben számos pótforgatáson felvett jelenet van, ami könnyen lehet, hogy csak elterelés, és benne sem lesz a végleges filmváltozatban – a Marvel ugyanis azzal akarja elvenni a spoilerezők kedvét a poénok lelövésétől, hogy saját maga pakolja tele rejtett kikacsintásokkal az előzeteseket, amiken utána elcsámcsoghatnak kedvükre a fanok. Íme a legérdekesebbek ezek közül, a Just Jared összeállítása alapján:

 

1. Doctor Strange = Sinister Strange

Már most akadnak szép számmal olyan találgatások, miszerint a What If? animációs sorozat történeteiből ismert gonosz varázsló, Strange Supreme (kb. Felsőbbrendű Strange) szerepel majd az új filmben. Mások szerint ez Doctor Strange egy új, korábban nem ismert verziója, egy Sinister Strange (kb. Baljós Strange) nevű karakter.

Forrás: Fórum Hungary

 

2. A főgonosz a Skarlát Boszorkány lesz

Egy pillanatra felvillant az előzetesben Wanda „démonszarvas” hacukája is, amit korábban már a WandaVízió című sorozatban is láthattunk rajta. Vajon ő az igazi Skarlát Boszorkány, vagy valamelyik alternatív változata?

Forrás: Fórum Hungary

 

3. A tüzes alak nem más, mint Marvel Kapitány

Őt ugye már bevezették a korábbi produkciók a Marvel-kánonba: a WandaVízióban Teyonah Parris alakította Monica Rambeau-t, aki akkor tett szert a különös képességeire, amikor Wanda többször is ki-be hajigálta az általa létrehozott mesterséges valóságból. Az alak persze lehet Monica anyja, Maria Rambeau is, aki Carol Danvers, azaz az eredeti Marvel Kapitány barátnője és pilótatársa volt annak idején a hadseregben (a 2019-es Marvel Kapitányban Lashana Lynch keltette őt életre).

4. Wanda összecsap Marvel Kapitánnyal

Az alábbi jelenetfotó tanúsága szerint nagyon úgy fest, hogy igen. Korábban a WandaVízióban egyébként már volt egy-két látványos ütésváltásuk, úgyhogy a visszavágó valahol indokolt...

 

5. Visszatér a Patrick Stewart-féle Xavier professzor

Azzal, hogy a Disney nemrégiben megvette a Fox stúdiót, lényegében szabad kezet kapott abban is, hogy bármelyik Marvel-karaktert szabadon felhasználhatja abból a gárdából, akik korábban csak a Fox stúdió X-Men franchise-ában szerepelhettek (lásd: Rozsomák, Magneto, Mystique, Küklopsz és a többiek). Az X-ek kopasz tanítója valószínűleg ebben a filmben is fel fog tűnni, mert Patrick Stewart hangja is hallható a trailerben. Sőt, az egyik képkocka szélén, amikor Strange megbilincselve áll, egyesek a homályos alakban a tar Xavier profot vélték észrevenni...

 

 

6. Doctor Strange az Ultron-robotok fogságában

Egyesek komplett konteót szőttek eme képkocka köré: ezeket az Ultron-robotokat maga Vasember építette, aki elvileg halott, a Multiverzumban azonban nagyon is él, és a titokzatos Illuminátus tagja, Xavier proffal és a Fantasztikus Négyesből megismert Reed Richardsszal egyetemben. A legmeredekebb összeesküvés-elméletek szerint ráadásul Tom Cruise lesz a multiverzumos Vasember!

 

7. Shuma Gorath King Kongként drimbol a városban

Shuma-Gorath a Marvel-képregényekben a káosz ősi istene, közel száz alternatív univerzum halhatatlan uralkodója, hatalmas szemmel és csápokkal.

 

8. Egy Rintrah nevű minótaurosz is benne lesz a filmben

A Marvel-rajongók számára egyáltalán nem ismeretlen Rintrah, a más dimenziókból származó misztikus, hiszen már a '80-as évekbeli Doctor Strange-képregényekben is felbukkant. Ott ő segített többek között Strange-nek megfoltozni a mágus önálló cselekedetekre is képes, mágikus erejű vörös köpönyegét.

 

9. Nini, egy női Amerika Kapitány!

A csillagmintás dzsekit viselő lányban a rajongók a képregényes Marvel-kánonba 2017-ben bekerülő America Chavezt vélték felfedezni, aki a füzetekben a S.H.I.E.L.D. oszlopos tagja, és ő viszi tovább az időközben elhunyt Amerika Kapitány örökségét. Leszbikusságát nyíltan vállalja, így ő a Marvel-univerzum első latin-amerikai LMBTQ-karaktere.

10. Támad a zombi Doctor Strange! 

A köpönyeges mágus élőhalott verziója korábban a What If? animációs sorozatban tűnt fel, de úgy látszik, a filmes kánon is átvette az ötletet.