12 millió dollárra pereli Robert De Nirót egykori asszisztense szexista megjegyzések és zaklatás miatt

Chase Robinsont korábban De Niro perelte 6 millióra, mert munka helyett csak Jóbarátok-epizódokat nézett, és elsikkasztotta a cége vagyonát.

Augusztusban mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy a Robert De Niro tulajdonában lévő Canal Productions 6 millió dollárra perelte be Chase Robinsont, De Niro egykori asszisztensét, aki áprilisban távozott a cég produkciós és finanszírozási alelnöki székből, miután kiderült, hogy a munkaideje nagy részében csak Netflix-sorozatokat nézett.

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Most viszont Chase Robinson pereli 12 millió dollárra Robert De Nirót a manhattani bíróságon nemi diszkrimináció és zaklatás miatt, mivel állítása szerint a 76 éves sztár sokszor obszcén és szexista módon beszélt vele, „irodai feleségként” kezelte őt, amíg együtt dolgoztak. A most 37 éves Robinson 2008-ban, 25 évesen De Niro személyi asszisztenseként került a Canal Productionshöz, abban a reményben, hogy itt majd megalapozhatja a szórakoztatóipari karrierjét. A periratok szerint De Niro olyanokat kérte tőle, hogy nyomkodja meg a hátát, igazítsa meg a gallérját, gombolja be az ingét, kösse meg a nyakkendőjét és ébressze fel, ha még az ágyban feküdt.

A vád szerint De Niro illuminált állapotban gyakran szidalmazta, rágalmazta és zaklatta Robinsont, de rendszeres volt, hogy megalázta, valamint vulgáris, illetlen, szexista szavakkal illette. Robinson visszaemlékezése szerint De Niro rendszeresen viccelődött azzal, hogy ő a „receptre felírt Viagrája”. A vádirat tartalmaz egy káromkodásokkal teli hangüzenetet is, amiben De Niro „elkényeztetett kis taknyosnak” nevezte Robinsont. A nő a vallomásában azt is elmondta, szerinte De Niro és az ügyvédje azért perelte be őt korábban 6 millió dollárra, mert a cégtől való távozásakor figyelmeztette őket: nemi diszkrimináció és anyagi vita miatt a bírósághoz fog fordulni.

Robinson ügyvédje azt is kifogásolja, hogy a nő ellen indított korábbi pert a lapok clickbait címekkel írták meg, léha tolvajnak, semmirekellő bűnözőnek beállítva védencét, akinek a nevét ha most valaki beírja a Google-be, csak az inkriminált cikkeket dobja fel a kereső. Az ügyvéd szerint azok az állítások, miszerint Robinson százezer dolláros összegeket használt fel magáncélra a Canal Productions vagyonából, luxuscikkeket vett a cég készpénz állományából, és munka helyett csak Netflix-sorozatokat nézett, mostanra teljesen tönkretették Chase Robinson életét és személyes karrierjét.

Tom Harvey, Robert De Niro ügyvédje mindössze annyit nyilatkozott az ügyről a sajtónak, hogy „Robinson állításai abszurdak”. (via The Independent)