20 év után új nagyjátékfilmet készít a Hajlakk rendezője, John Waters

Ráadásul Aubrey Plaza főszereplésével, aki könyörgött, hogy játszhasson a filmben.

John Waters 2022-ben megjelent, Liarmouth című regényét fogja megfilmesíteni. A forgatás az év végén kezdődik Waters szülővárosában, Baltimore-ban, ami korábbi filmjeinek is helyszínéül szolgált. A könyv a kiadó leírása szerint „a szex, a bűnözés és a diszfunkcionális családok mulatságosan mocskos története”.

Középpontjában egy Marsha Sprinkle nevű csaló és kényszeres hazudozó áll, aki szakít a partnerével, Daryllel, és meglopja az anyját és a lányát is. Mindenki utálja őt, még a kutyák és a gyerekek is, a családja meg holtan akarja látni.

A filmet először 2022-ben jelentették be, de valószínűleg a színészek és forgatókönyvírók sztrájkja miatt késik.

Jenna Ortega és Aubrey Plaza
Forrás: Getty Images

 

Marsha Sprinkle szerepére már meg is van a megfelelő színész: Aubrey Plaza fogja játszani, aki könyörgött a szerepért Waters-nek.

„Azonnal küldtem neki egy e-mailt, és azt mondtam, »jobb, ha megengeded, hogy meghallgatásra menjek hozzád. Még úgy is nézek ki, mint a lány a borítón. A lábaid elé vetem magam. Bármit megteszek, hogy megkapjam a szerepet. Úgy értem, tényleg bármit«” -

mondta egy interjúban.

Waters utolsó filmje rendezőként a Szégyen és gyalázat volt 2004-ben, aminek eléggé rossz visszhangja volt. 2009-ben tervezett egy karácsonyi gyerekfilmet Fruitcake címmel, ám ez végül nem kapott támogatást.

 

(via Uproxx, The Guardian)