2023 legemlékezetesebb meztelenkedései

Jennifer Lawrence, Emma Stone, Jennifer Aniston, Saoirse Ronan és Florence Pugh is ledobta a textilt.

Folytatjuk a hagyományt, a 2021-es és a 2022-es évhez hasonlóan most is listázzuk azokat a pikáns jeleneteket, amelyek a legjobban megmaradtak bennünk. Volt miből válogatni, idén több egykori vagy mai A-kategóriás színész(nő) döntött úgy, hogy bevállalja a meztelenkedést is, ha a szkript úgy kívánja.

 

9. Jennifer Aniston és John Hamm (The Morning Show)

Forrás: Apple TV+

 

Az Apple TV egyik legnagyobb presztízsű sorozata, a média világában játszódó The Morning Show olyan fajsúlyos témákat érintett eddig, mint a koronavírus-járvány, a faji egyenlőtlenségek, a Capitolium elfoglalása és az ukrajnai orosz invázió. A szex, pontosabban a szexuális visszaélések is fókuszba kerültek az első évadban a Steve Carell által alakított,  #MeToo-botrányba keveredő sztárriporter történetszála révén.

A harmadik epizódban viszont láthattunk egy „hagyományos” szexjelenetet is a főszereplő Jennifer Aniston és a techmilliárdost alakító John Hamm között. Más kérdés, hogy Aniston azért nagy kitárulkozást nem vállalt, de a jelenet ettől még nagyon is érzéki.

8. Florence Pugh és Cillian Murphy (Oppenheimer)

Az év legellentmondásosabb szexjelenete címre némileg váratlan módon Christopher Nolan filmje jelentkezett be. Florence Pugh Jean Tatlock pszichiátert, a címszereplő J. Robert Oppenheimer szeretőjét játssza az atombomba feltalálásáról szóló életrajzi thrillerben. A szereplőket többször is láthatjuk intim helyzetben, és az egyik jelenetben a kamera azt is megmutatja, hogy Tatlock és Oppenheimer szeretkezés után úgy beszélgetnek, hogy miközben a férfi még az ágyban van, a nő egy fotelben ül, meztelenül.

Sokan vetették fel a jelenet létjogosultságát, több országban, például Indiában, Indonéziában és a Bangladesben pedig a helyi cenzorok egy bizarr CGI-ruhát applikáltak a színésznőre, hogy a nézőknek ne kelljen szembesülniük a meztelenséggel.


7. Mia Goth és Alexander Skarsgård (Végtelen víztükör)

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.


Az új scream queen, Mia Goth nem túl szemérmes, első filmszerepét nem mástól, mint Lars von Triertől kapta A nimfomániás 2. részében, tavaly pedig az X című horrorban alakított pornósztárt – munka, azaz forgatás közben is. Idén Brandon Cronenberg sci-fi thrillerében, a Végtelen víztükörben tűnt fel, a titokzatos Gabit alakította, aki elcsábítja a szigeti üdülőhelyen vakációzó Jamest. Az Alexander Skarsgård által alakított férfi betépett állapotban egy pszichedelikus orgiában találja magát, ahol Goth karakterével szexszel, majd olyan bizarr dolgokat látunk, hogy abban sem lehetünk biztosak, hogy nem csak James lázálmának vagyunk tanúi.

Vérben tocsogó, elborult sci-fi lett a kis Cronenberg harmadik filmje (is)

A magyar koprodukcióban készült Végtelen víztükör fényét ráadásul olyan színészek emelik, mint Alexander Skarsgård és Mia Goth. Kritika.

Kritika

 

6. Heather Graham (Suitable Flesh)

Forrás: Shudder

 

Heather Grahamet sokan a Twin Peaks című kultsorozat Annie-jeként ismerték meg, még többek retinájába pedig valószínűleg a Boogie Nights meztelenül görkorizó pornósztárjaként égett be. Azóta minden évtizedben vállalt minimum egy pucér jelenetet, idén pedig bebizonyította, hogy még 53 évesen sem kell búcsút intenie ezeknek a szerepeknek.

A Lovecraft-novellát feldolgozó Suitable Flesh-ben egy olyan pszichiátert alakít, aki elkezd az egyik betegéről fantáziálni, majd rágerjed a kolléganőjére (a 80-as évek sikolykirálynője, Barbara Crampton, aki egyben a film producere), a csúcs azonban egyértelműen egy vad szexjelenet a férjével. Utóbbi legalább annyira érzéki, mint ijesztő, a sztori szerint ugyanis nyomós oka van rá, hogy miért viselkedik ezúttal teljesen máshogy az ágyban, de ezt a spoilert inkább nem lőjük le.

5. Saoirse Ronan és Paul Mescal (Foe)

Forrás: Prime Video

 

Saoirse Ronan már 2020-ban felkerült az évösszegző listánkra, köszönhetően az Ammonite című kosztümös drámának, amelyben Kate Winslet oldalán veszítette el a szexjelenet-szüzességét. A folytatásra nem kellett sokat várni, Garth Davis pszichológiai sci-fi thrillerében, a Foe-ban is ledobta a textilt. A sztori szerint Ronan karakterének férjét egy nagy űrállomásra küldik, a feleség pedig addig egy robotot kap társnak. Az intim szexjelenet teljesen indokolt, és a megvalósítás is maximálisan ízléses, a lágy megvilágítástól Ronan narrációjáig.

4. Alison Brie (Ismerős a múltból)

Forrás: Prime Video

 

A Mad Men és a Balfékek sztárja főszereplője és társírója is volt a férje, Dave Franco által rendezett Ismerős a múltból-nak (Somebody I Used to Know). Egy olyan tévés producert alakít, aki a műsora elkaszálása után hazalátogat a szülővárosába, anyjához, ahol találkozik az exével. Némi italozás után elcsattan egy csók, de szexre nem kerül sor, mert a férfi lelép, hogy másnap kiderüljön, épp házasodni készül.

A színésznő később sem egy szexjelenet miatt tárulkozik ki, hanem mert a karaktere egy nudista kolónián forgat, és úgy érzi korrektnek, ha az interjúzás közben ő is meztelen.


3. Lily-Rose Depp (Az idol)

Forrás: HBO

 

Határokat feszegető szülők Vanessa Paradis és Johnny Depp lányaként szinte garantált volt, hogy Lily-Rose Depp merész döntéseket hoz majd a karrierje során. Az HBO-féle Az idol nagyot is szólt, de a Cannes-ban debütált sorozat végül nem ért fel a hype-hoz. Ez ugyanakkor nem Lily-Rose-on múlt, aki óriási átéléssel alakította a The Weeknd szektavezetőjével veszélyes kapcsolatba keveredő popsztárt. Összesen 12 meztelen jelenete volt, és ezzel máris túlszárnyalta Vanessa Paradis-t, aki a teljes karrierje során „csak” kilenc hasonló jelenetet forgatott.

2. Jennifer Lawrence (Barátnőt felveszünk)

Forrás: InterCom

 

Jennifer Lawrence is sokáig azon színésznők közé tartozott, aki nem szívesen vállalt szerepet olyan filmeben, ahol alulöltözötten kell mutatkoznia. Ehhez képest jókora meglepetést okozott a rajongóinak az idei és az elmúlt évek legsikeresebb taplóvígjátékával, a Barátnőt keresünkkel. Nemcsak az érhette váratlanul a nézőket, hogy a színésznő hosszú másodpercekig látható pőrén, hanem hogy a meztelenkedése poénforrás. A sztori szerint ugyanis Lawrence karaktere egy pucér fürdőzést szakít meg azért, hogy a ruháit ellopni szándékozó kamaszokat elkergesse. Ennyire bátor teljes kitárulkozást egy nagy sztártól talán Viggo Mortensentől láthattunk utoljára az Eastern Promises - Gyilkos ígéretek meztelen verekedésében.

1. Emma Stone (Szegény párák)

Forrás: Fórum Hungary

 

Az amerikai közönségfilm egykori üdvöskéje, Emma Stone újabban merészebbnél merészebb szerepeket vállal, a Szegény párákkal pedig el is ment a falig. Először A kedvencben dolgozott együtt Yorgos Lanthimosszal, és a jelek szerint annyira bejött neki a közös munka a görög film fenegyerekével, hogy elvállalta a Szegény párák főszerepét. Ő alakítja Bella Baxtert nevű rejtélyes hátterű nőt, akit egy zseniális doktor visszahoz az életbe, majd elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel egy kontinenseken átívelő utazásra, és közben nemcsak a világot, de a saját szexualitását is felfedezi.

Via: Mr. Skin