2024-nél előbb biztos nem láthatjuk a Dűne 2-t, de más bemutatók is tolódnak

A színészek sztrájkja nem csak a forgatásra, de a filmek promóciójára is hatással van.

Denis Villeneuve nagyköltségvetésű filmjét a tervek szerint november 3-án mutatták volna be Észak-Amerikában (itthon egy nappal korábban került volna a mozikba), ám mivel a színészsztrájk alatt a sztárok semmifajta munkát nem végeznek, így a filmek promótálásában sem vesznek részt, így a bemutatókon sem vonulnak végig a vörös szőnyegen. Márpedig a Legendary és a Warner Bros. közös produkciója tele van sztárokkal, és a Dűne második részét többek közt Timothée Chalamet és Zendaya közreműködésével szeretnék reklámozni. Mivel azonban ez most nem lehetséges,

a bemutatót áttették 2024. március 15-re,

ezzel alaposan megkavarva a novemberi premiernaptárat, és a jövő márciust.

Ugyanis ekkor mutatták volna be a Godzilla x Kong: The New Empire című monstrum-mozit, ami viszont így egy hónappal későbbre, április 12-re tolódott. Ez viszont a New Line és a Warner Bros. Pictures Animation új A Gyűrűk Ura-filmjének áthelyezését eredményezte: a The War of the Rohirrim című animációs filmet így 2024. április 12-ről december 13-ra tolták el.

Forrás: InterCom

 

Az elhúzódó sztrájk egyik legnagyobb áldozata a Dűne 2., amit a mozitulajdonosok is meg fognak érezni 2023 második felében, hiszen egy ilyen kaliberű filmre sokan váltanak jegyet. De ennél lehetne sokkal rosszabb is a helyzet, hiszen jelen állás szerint a Warner mindhárom decemberre tervezett filmjét bemutatja:

Belső források szerint a Warner Bros. a mozis bemutatókat preferálja, és a világjárvány után nem szívesen mozgatja a premiereket. Viszont egy olyan nagyszabású film, mint a Dűne 2 már jelentős bevételektől eshet el a globális reklámozás nélkül, amihez elengedhetetlen a sztárok jelenléte. A premierdátum eltolásáról a Legendary a forgalmazóval, a Warners-szel közösen hozta meg a döntést. A belső források arról is beszámoltak, hogy muszáj volt most meghozni ezt a döntést, mivel szeptemberben már el kellett volna kezdeni a film reklámkampányát.

a sztrájk háttere

Indul a színészek sztrájkja, leállhat Hollywood

160 ezren döntöttek a munkabeszüntetés mellett. Jobb munkakörülményeket, és védelmet akarnak a mesterséges intelligenciától.

Tovább

 

Annak alapján viszont, amit a rendező, Denis Villeneuve mondott a Dűne második részéről, megéri rá várni:

„Az első rész inkább egy elgondolkodtató film, a második pedig egy akciódús, epikus, háborús alkotás. Sokkal sűrűbb. Teljesen új helyszíneken jártunk. Nem akartam semmit se ismételni. Az összes díszlet új. Minden új.”

(via The Hollywood Reporter)