4+4 hihetetlen dolog, amit tuti nem tudtál a 40 éves Henry Cavillról

Óriási gémer, hatalmas állatbarát, saját produkciós cége van, és már iskolás korában összecimborált Russell Crowe-val.

1983. május 5-én született a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey szigetén napjaink egyik legfelkapottabb sztárja, Henry Cavill, akinek a neve mára olyan popkulturális ikonokkal forrt egybe a filmvásznon és a tévéképernyőkön, mint Superman, Ríviai Geralt és Sherlock Holmes. Az alábbiakban összeszedtünk 4+4 izgalmas érdekességet az életéből.

 

1. Csúfolták az iskolában a kinézete miatt

Annak ellenére, hogy Henry Cavill manapság egyértelműen úgy néz ki, mint egy megelevenedett görög istenszobor, gyerekkorában pont az arca és testalkata miatt csúfolták: Kövér Cavill (Fat Cavill) volt a gúnyneve az iskolában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés

 

2. Valóságos nyelvzseni

A született brit gentleman Henry Cavill nemcsak az amerikai akcentusát csiszolta tökéletesre az évek során, de számos más nyelven is képes megszólalni. Folyékonyan beszél franciául, spanyolul, olaszul és németül, de a nyugat-európaiak számára hírhedten nehezen tanulható cseh nyelvet is érti.

 

3. Kölyökkora óta Russell Crowe a példaképe

Henry Cavill még csak 16 éves volt, amikor Russell Crowe pont az ő iskolájában forgatta le a 2000-ben bemutatott akciófilmje, a Túszharc egyik jelenetét. A diákok izgatottan várták, hogy megérkezzen az akkor már ünnepelt sztár, néhányan még statisztaszerepet is vállaltak a filmben. A felvételek között a kis Cavill odasétált Crowe-hoz, bemutatkozott neki, és megkérdezte, milyen érzés színésznek lenni. Crowe mesélt neki a dolog jó és rossz oldaláról is, majd hozzátette:

Ha bele akarsz vágni, akkor tényleg vágj bele!

Két nappal később egy csomagot hozott a kis Cavillnak a postás – Russell Crowe-tól. Volt benne néhány cukorka Jerseyből, ahol Cavill felnőtt, egy CD Crowe akkori együttesétől, és egy dedikált fotó a színészről, amelyen ez állt:

Kedves Henry! Egy 1000 mérföldes utazás egyetlen lépéssel kezdődik. Russell

A két sztár végül 11 évvel később találkozott újra Az acélember forgatásán, amelyben Cavill Supermant (eredeti űrlény nevén: Kal-El), Crowe pedig az apját, Jor-Elt alakította.

Forrás: Venturelli/Getty Images

 

4. Egyiptológus szeretett volna lenni

Bár maga Russell Crowe biztatta rá, Henry Cavill viszonylag későn, kamaszkorában kóstolt bele a színészmesterségbe, az első komolyabb filmes munkáját is csak 2002-ben kapta meg (ő volt Albert Mondego a Monte Cristo grófjában). Előtte ókori történelmet vagy egyiptológiát akart tanulni az egyetemen – a történelem iránti rajongást a híres francia bestseller író egyiptológus, Christian Jacq regényei (A ​fény fia, Évmilliók ​temploma, A ​kadesi csata és társai) révén szívta már fiatalon magába.

 

5. Majdnem bekerült a Harry Potter- és az Alkonyat-filmekbe

Cavill épp hogy csak lecsúszott a 2005-ben mozikba kerülő Harry Potter és a Tűz Serlege egyik fontos szerepéről: eredetileg ő lett volna a tinibálvány varázsló, Cedric Diggory, akinek a tragikus halálát alighanem lányok milliói siratták meg szerte a világon. A producerek azonban úgy ítélték meg, a huszonéves Cavill túl öreg roxforti diáknak, így a nála 4 évvel fiatalabb Robert Pattinson lett a Griffendél ház sztárjátékosa. Még furcsábban alakult azonban a két brit színész későbbi karrierje: eredetileg ugyanis Henry Cavillt szemelték ki Edward szerepére az Alkonyatban. Még a regénysorozat szerzője, Stephanie Meyer is „az ő tökéletes Edwardjának” nevezte őt. Csakhogy a forgatás annyira elhúzódott, a Cavill ebből a szerepből is kiöregedett, így végül itt is Robert Pattinson lépett a helyére, és belőle lett a szívtipró vámpír.

 

Forrás: Theo Wargo/Getty Images

 

6. Akkora gémer, hogy majdnem emiatt bukta Superman szerepét

Amikor éppen nem filmeket forgat vagy az edzőteremben pakolja magára az izmokat, Henry Cavill általában Warhammer-figurákat festeget vagy videójátékokat nyúz. Geeksége egyébként majdnem katasztrofális következményekkel járt, amikor úgy belefeledkezett a World of Warcraftba, hogy kinyomta Zack Snyder hívását, pedig a rendező pont amiatt kereste, hogy felajánlja neki Superman szerepét...

 

7. Szenvedélyes állatbarát

Cavill nemcsak hogy állandóan kutyás képeket posztol az Instagramjára, de saját természetvédő jótékonysági szervezete van, a Cavill Conversation, amelynek célja a veszélyeztetett fajok megmentése a kihalástól. Elkötelezettségét e nemes ügy iránt egyebek között azzal is bizonyította, hogy 2015-ben örökbe fogadta a világ egyik legritkább élőlényének egy példányát, egy Livingstone-repülőkutyát, és elnevezte Bennek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés

 

8. Saját produkciós céget alapított

Cavill egy ideje már nem elégszik meg a kamerák előtti szerepléssel – a kamerák mögötti munkából is aktívan ki szeretné venné a részét. Épp ezért 2014-ben saját produkciós céget alapított testvérével, Charlie-val és Rex Glenys brit producerrel, Promethean Productions néven.

 

(via Superstarsbio & Looper & Mensjournal.com)