5 dolog, amit nem tudtál a születésnapos Emma Stone-ról

Elsősorban vígjátékokban erős, de játszott már képregényfilmtől musicalig sok mindenben.

1. Gyerekkorában óriási rajongója volt a Spice Girls-nek, ezért már általános iskolában Emmának kezdték hívni, miközben a személyijében Emily Jean szerepelt. Emma Bunton, azaz Baby Spice hatására frufrut is vágatott magának, és magas talpú Skecherst hordott trapéznadrággal. Aztán amikor lejött az idő, hogy regisztráljon a színészek céhébe, ott is az Emma nevet adta meg.

 

2. 14 éves korában egy történelemóra alatt érte a felismerés, hogy hollywoodi színésznő szeretne lenni. Az ábrándozást hamar tettek követték, ahogy hazaért iskola után, készített egy prezentációt a szüleinek, amiben elmagyarázta, hogy neki Los Angeles-be kell költöznie, mert más sikeres színészek is ilyen fiatalon kezdték. Az előadáshoz pattogatott kukoricát is kiosztott és a háttéeben Madonna Hollywood című száma szólt. A szülei pedig annyira jófejek, hogy hamarosan átköltöztek az édesanyjával Arizonából a nyugati partra.

3. Fiatalon nemcsak a Spice Girls-ért rajongott, mellette programozni is tanult autodidakta módon. Sokszor elvállalta, hogy ingyen készít honlapot, hogy gyakorolhasson. Emellett egy heti hírlevelet is szerkesztett, ami kifejezetten lányoknak szólt, mert akkor még újságíró szeretett volna lenni.

 

4. Mire megkapta a Kaliforniai álom főszerepét, a legnagyobb sztárok között tartották számon, de az elején ugyanúgy küzdött a sikertelen meghallgatásokkal, mint a filmbéli feltörekvő színésznő. Jelentkezett például Hayden Panettiere szerepére a Hősök című sorozatban, és éppen hallotta, ahogy a szomszéd szobában a színésznőnek adják a szerepet, miközben 10 pontból 11-re értékelik a meghallgatását. Ezután teljesen összeomlott, de végül ez az élmény segített neki abban, hogy elengedje magát, és a következő meghallgatáson megkapta a Drive című sorozat főszerepét.

5. Emma Stone a Zombieland forgatásán találkozott Paul McCartney-vel, és megkérte, hogy rajzoljon neki két rigólábat, hogy magukra tetováltathassák az édesanyjával. Mindkettőjük kedvenc száma a Blackbird a Beatles-től, és az anyukája nem sokkal azelőtt épült fel a mellrákból, így ezt ünnepelték meg a tetoválással.