5 jelenet, amit a színészek szívből utáltak leforgatni

A Titanicban, a Halálsoronban és a Suicide Squadban is voltak olyan jelenetek, amiket a film szereplői a hátuk közepére kívántak.

1. Margot Robbie és a Suicide Squad

Nem elég, hogy Margot Robbie Az öngyilkos osztag forgatásán lényegében végig egy szál topban és forrónadrágban volt, egy életre meggyűlölte azt a jelenetet, amelyben Dr. Harleen Quinzell belezuhan a festékes tartályba, és átalakul Joker bűntársává, Harley Quinné. A The Washington Postnak így mesélt erről:

[az anyag] a fülembe és az orromba ment, fuldokoltam tőle a víz alatt. Nem kaptam levegőt, próbáltam kinyitni a szemem, de a szemgolyóimra is ráragadt, és csak a fehérséget láttam. Szörnyű volt.

 

2. William Sadler és a Halálsoron

William Sadler rengeteg filmet forgatott már pályafutása során, de egyik sem traumatizálta annyira, mint a PORT.hu olvasók egyik örök kedvence, a Halálsoron. A CinemaBlendnek adott interjújában a valaha leforgatott legnehezebb jelenetnek nevezte meg azt a pillanatot, amikor karaktere, Klaus Detterick felfedezi John Coffeyt (Michael Clarke Duncan) két halott kislánnyal a karjaiban:

Fiatal apa voltam, amikor ezt forgattuk. Volt egy körülbelül ugyanennyi idős kislányom, így már az is borzasztó volt, hogy egyáltalán odamentem. De egy egész napot azzal eltölteni, hogy odamegyek, és meglátom őket, egyszerűen szörnyű volt...

 

3. Kate Capshaw és az Indiana Jones és a Végzet Temploma

Kate Capshaw aligha sejtette, mi vár rá, amikor elvállalta Willie Scott szerepét a későbbi férje, Steven Spielberg legendás kalandfilmjében. A színésznő ugyanis annyira undorodott a nyakába zúduló bogaraktól és egyéb csúszómászóktól, hogy az emlékezetes labirintusjelenethez nyugatót, egészen pontosan Váliumot kellett bevennie. Az Empire magazinnak így nyilatkozott erről:

Azok a bogarak nagyon undorítóak voltak. Nagyon rossz volt!

 

4. Denzel Washington és A Védelmező

Antoine Fuqua 2014-es akciófilmjében Denzel Washington iszonyú menő volt, ahogy az utolsó jelenetben esőben ázva intézte el a rosszfiúkat.

Csakhogy napi 13 órát töltött el ennek a jelenetnek a felvételével, és miközben ő folyton bőrig ázott, a stábtagok a legmelegebb ruháikba burkolózva nézték a felvételt.

 

 

5. Kate Winslet és a Titanic

James Cameron 1997-es blockbusterének ma is számtalan szenvedélyes rajongója van, Kate Winsletet viszont kifejezetten kiakasztja, hogy az emberek a mai napig újra és újra megnézik. Nem azért, mert rossznak tartja, hanem mert nincs megelégedve a saját teljesítményével, és minden jelenetnél eszébe jut, hogy csinálhatta volna jobban. A színésznő a Titanic 3D-s változatának bemutatóján, 2012-ben beszélt erről:

Ez szörnyű. Borzasztóan öncélúan hangzik, de a színészek általában nagyon kritikusak magukkal.  Nehezemre esik bármelyik alakításomat megnézni, de a Titanic-ról konkrétan azt gondolom: Édes Istenem, ezt is újra kellett volna venni, meg ezt is.

Arról nem is beszélve, hogy a maximalista James Cameron miatt hónapokig egy jéghideg vizű tartályba zárva kellett újra és újra felvenni a jeleneteit...

(via Faroutmagazine.co.uk)