5 totál felesleges szexjelenet a filmekben

Amikor semmit se lendít a történeten a meztelen testek látványa.

Az utóbbi időben többször is szó esett arról, hogy a fiatal generáció nem igazán rajong a filmekben látható szexjelenetekért, és például Henry Cavill is beszélt arról, hogy ha nincs dramaturgiai funkciója, ha nem lendíti előre a cselekményt, akkor tényleg teljesen felesleges a szex, miként mondta: „Oké, de mit üzen a nézőnek azon kívül, hogy: hű, meztelen emberek!” Következzen most öt olyan film, amibe tényleg kár volt szexjelenetet forgatni.

 

Excalibur (1981)

Azt persze senki se tagadja, hogy középkorban paraszttól nemesen át egészen a királyig mindenki szexelt, de az Arthur-legendát megéneklő filmbe sikerült egy olyan szexjelenetet illeszteni, ami teljesen felesleges és értelmetlen. Uther Pendragon (Gabriel Byrne) egy varázslatnak köszönhetően Cornwall (Corin Redgrave) arcát ölti magára, és így teszi magáévá Igrayne-t (Katrine Boorman). Ám valamilyen megfontolásból – amit vélhetően csak a rendező, John Boorman ismer –

a lány meztelenül szerepel a jelenetben, a férfi viszont teljes páncélzatban adja át magát a gyönyörnek.

Annyi dramaturgiai funkciója van ugyan a jelenetnek, hogy ekkor fogan meg a későbbi Arthur király, de még így is túl hosszú, teátrális és kellemetlenül erőszakos.

 

Top Gun (1986)

Természetesen Tom Cruise macsó presztízsfilmje is tartalmaz egy teljesen indokolatlan szexjelenetet, pedig

eredetileg nem is volt a forgatókönyvben. 

Már leforgatták a filmet, amikor valakinek bevillant, hogy hoppá, szinte szétrobban a film a tesztoszterontól, de sehol egy jó kis ágyjelenet?! Nosza, fogták, és utólag felvették azt a jelenetsort, amiben Maverick (Cruise) és Charlie (Kelly McGillis) szeretkeznek. McGillis elmondta, hogy öt hónappal a forgatás vége után rögzítették ezeket a jeleneteket, és azért látszik csak sziluettben, mivel egy másik szerep miatt ekkorra már befestette a haját, csak így tudták megoldani, hogy ne látsszon.

 

Howard, a kacsa (1986)

Minden idők egyik legbénább képregény-adaptációját még egy totál beteg és felesleges szexjelenettel is sikerült megdobni. A film főhőse egy antropomorf kacsa, aki az első perctől összezúzza minden illúziónkat, hiszen kristálytisztán látszik, hogy ez csak egy jelmez. De ez még a jobbik eset, mert így legalább nem gondolunk bele alaposan abba a jelenetbe, mikor Howard lefekszik Beverlyvel. Még egyszer:

Beverly egy ember, Howard pedig egy kacsa,

és aki egy kicsit is emlékszik biológiaóráról a kacsák szaporodására, azt még a hányinger is elkapja. Nem véletlen, hogy a Beverlyt alakító Lea Thompson lányát, Zoey Deutch-ot traumatizálta a jelenet, és csak úgy emelgeti:

„amikor anyám szeretkezett egy kacsával”.

Ez is érdekelhet

8 totál valószerűtlen szexjelenet a filmekben

Ahogy mondani szokás: ezt ne próbáljátok ki otthon!

Tovább

 

Mátrix – Újratöltve (2003)

Ha van film, amit minden lehetséges módon szégyenbe hoznak a folytatásai, akkor az az idén 25 éves Mátrix, ami önmagában tényleg egy remekmű, ám az összes többi része csak egyre értéktelenebbé teszi. A tetralógia második darabja még talán nem is annyira kínos, ám épp az egyik csúcspontján pukkad ki. Ez az, amikor Trinity (Carrie-Anne Moss) és Neo (Keanu Reeves) szeretkeznek, vagy legalábbis valami hasonlót művelnek. Mindez akkor történik, amikor eljutunk a sokat emlegetett Zionba, az emberiség utolsó reménységét jelentő helyre, ami, mint kiderül,

egy szexuálisan túlfűtött raveparty.

Nem csoda, hogy Trinity és Neo is beindul, de az egész szexjelenet közhelyes, önismétlő, elnyújtott (közel 6 perc!), és indokolatlanul megszakítja a partyn vonagló testek látványa. Ráadásul nem tesz hozzá semmit a kapcsolatukhoz, hiszen azt eddig is tudtuk, hogy meg vannak őrülve egymásért. Ezért kár volt bevenni a piros pirulát.

 

Avatar (2009)

Emlékszel a szexjelenetre az Avatarból? Nem? Akkor ezek szerint nem a megfelelő verziót nézted. James Cameron filmjének mozis változatában ugyanis valóban nincs szex, ellentétben a bővített verzióval, ahol sajnos már látható, amint Sam Worthington és Zoe Saldana karaktere Na’viként szeretkezik. Ez viszont több kérdést is felvet, hiszen elvileg ők csak érzékszervi és nem fizikai szinten kapcsolódnak össze. A másik, hogy a jelenetben azokkal az indákkal kapcsolódnak egymáshoz (az egész annyira bizarr, hogy a köznyelvben „hajszexjelentként” emlegetik) amikkel az állatokkal és a fákkal is összekapcsolódnak.

 

(via Far Out)