50 láb magas nővel támad Tim Burton

Elkészíti az 1958-as kult sci-fi új verzióját.

Utoljára 2019-ben került Tim Burton-film a mozikba, a Dumbó, amelyet sem a közönség, sem a kritika nem emelt pajzsra. Azóta viszont a Wednesday-nek hála Burtonre rátalált a siker a Netflixen, és most (pontosabban szeptemberben) a moziba is visszatér a Beetlejuice folytatásával. Emellett a napokban kiderült az is, mi lesz a következő projektje: a Deadline értesülései szerint ő rendezi az 1958-as az Attack of the Fifty Foot Woman (Az 50 láb magas nő támadása) remake-jét a Holtodiglant és az Éles tárgyakat jegyző Gillian Flynn feldolgozásában.

A Nathan Hertz által rendezett, mindössze 88 ezer dollárból készült eredetiben Allison Hayes egy gazdag örökösnőt alakított, aki egy földönkívülivel való találkozása miatt óriássá nő, ami komplikálja a hűtlen férje miatt amúgy is válságban lévő házasságát.

Forrás: Getty Images - LMPC

 

Burton már korábban is készített újraértelmezett '50-es évekbeli sci-fit, ilyen volt az 1996-os Támad a Mars, amely a Topps gyűjtőkártyáin alapult, és amelyben Jack Nicholson, Annette Bening, Natalie Portman, Danny DeVito és Michael J. Fox is szerepelt. A film világszerte több mint 101 millió dolláros bevételt hozott.

Az 50 láb magas nő támadásából egyébként 1993-ban már készült egy remake, abban Daryl Hannah alakította az óriássá váló nőt.

Via: Deadline