6 galaktikus szeretkezés, amelyet nem könnyű elfelejteni

Lehet szokatlan, groteszk, éteri vagy manipulatív, a szeretkezések mindig valami esszenciálisat mutatnak meg a filmekben. A sci-fi műfajában pedig a határ a csillagos ég.

A mozi világában számtalan formában megjelenhet a szerelem, de legkreatívabb formáit a sci-fi tárja elénk. A nem hétköznapi történetek, melyek intergalaktikus kalandokról, időutazásról szólnak, nem mindennapi intim pillanatokat mutatnak be. Szexi, furcsa, bizarr és elképesztő együttléteket is láthattunk már a tudományos-fantasztikus filmekben. Ezek közül válogattunk össze hat elképesztő űrutazást az intim zónák világába.

 

Valerie és Mac

A nyolcvanas évek egyik ikonikus szexvígjátéka A földi lányok csábítóak (1988), melyben egy hollywoodi műkörmös, Valerie (Geena Davis) úszómendencéjében egy UFO landol. A három furcsa idegent kezelésbe veszik a szépségszalonban, és egészen emberi külsejük lesz. Sőt, kifejezetten jóképűek, így nem csoda, ha Valerie össze is gabalyodik egyikőjükkel (Jeff Goldblum).A jelenet egyerre szexi, és van meg benne a filmre jellemző harsány camp stílus, miközben mégis képes romantikus figyelmet fordítani a női karakterre.


Aurora és Jim

A 2016-os Utazók című filmben van egy szépen komponált szeretkezés Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) közt. Ha csak magát a jelentet nézzük, nincs benne semmi hátborzongató, viszont ha film egésze felől gondolunk rá, máris elszáll az az idill, amit a jelenet áraszt magából. Jim véletlenül ébred fel a 90 évig tartó úton a hibernációból, ám Aurorát direkt ébreszti fel, hogy ne legyen magányos. Ráadásul még hazudik is neki. A színészek közt működik a kémia, ahogy szeretkezést mutató jelentsorban is, így azonban még nyugtalanítóbb az egész.


Kitty és Jack

A Selyemgubó (1985) című filmben Jack (Steve Guttenberg) és Kitty (Tahnee Welch) közt a romantikus komédiákba illő szerelem bontakozik ki, ám amikor a szeretkezésre kerül a sor, és kiderül, hogy a lány egy idegen fajhoz tartozik, egy szokatlan jelentenek lehetünk tanúi, melyben Kitty egy fedett uszodában mutatja meg Jacknek, hogy ők hogyan fejezik az az intimitást. Ami ebből lesz, az bár hagyományos értelemeben nem nevezhető szexinek, mégis olyan az egész, mint egy pszichedelikus utazás.


A Borg királynő és Data

A Star Trek-filmek androidja, Data (Brent Spiner) gyakran kerül intim helyzetbe, melyek közül kiemelkedik a Kapcsolatfelvételben (1996) látható szeretkezés. Data a Borg királynővel (Alice Krige) ugyan csak csókolózik a vásznon, de a rendező, Jonathan Frakes megerősítette, hogy ennél jóval több történt köztük. A Borg királynő számára ráadásul a szexualitás fegyver, amivel kihasználja Data sebezhetőségét.


Joi és K

A Szárnyas fejvadász 2017-es folytatásban, a 2049-ben, K (Ryan Gosling) és Joi (Ana de Armas) szexuális élete koránt sincs rendben, hiszen Joi pusztán egy hologram. Végül mégis sikerül az együttlét, amiben nagy szerepet játszik egy replikáns, Mariette (Mackenzie Davis), aki egyesül Joi-al, így adva lehetőséget K és Joi közt az intimitásra. Denis Villeneuve megrendítő képsorai tulajdonképpen egy édeshármast mutatnak, ami mégis két szerelmes szexualitásnak a beteljesülése.


Barbarella és a galaxis

A Jean-Claude Forest képregényéből készült filmben Barbarella (Jane Fonda) a szexualitását használva hoz békét és győzi le a gonoszt intergalatikus utazása során. Valakinek önbizalmad ad érintése, másokat megbénít. Ráadásul a történet főgonosza egy olyan fegyvert használ,  amely a gyönyörrel gyilkol. Szóval az egész Barbarellát átszövi a szexualitás, ráadásul készül az új feldolgozás Sydney Sweeney-vel a címszerepben.

 

(via Slashfilm)