A 6 legbosszantóbb marhaság az új Star Wars-filmekben

Finn információi, az űrbéli lovas csatajelenet és Phasma százados azonnali kapitulációja mind-mind csúnya baki a fanatikus Csillagok háborúja-rajongók szerint.

A Csillagok háborúja-előzménytrilógiához hasonlóan a Star Wars 7-8-9. epizódja is kétes hírnevet szerezett a rajongók körében, mivel egyik új rész sem tudott felnőni az eredeti filmekhez. Az alábbiakban egy olyan hibalistát adunk közre (a Ranker.com összeállítása alapján), amely esetében maguk a rajongók osztották meg a Reddit-fórumokon azt, mely cselekménybeli hiányosságok zavarták őket a leginkább.

 

1. Finn túl sokat tudott a Starkiller bázisról

Honnan a csudából értesült Finn Az ébredő Erőben arról, hogy hol a legsebezhetőbb az Első Rend szigorúan titkos, fejlesztés alatt álló tömegpusztító fegyvere, a Starkiller űrbázis? Elvégre ő csak egy rohamosztagos volt, aki ráadásul maga vallotta be, hogy korábban a takarítórészlegnél dolgozott (bár a néző egy bolygót megszálló, földi kommandós csapat tagjaként láthatta először őt), így fogalma sincs, hogyan kell hatástalanítani a pajzsokat. De azt mégis tudja, hogy a félelmetes szuperfegyvernek van gyenge pontja? Erről beszélgettek padlósuvickolás közben a társaival? Ez az új trilógia egyik legfurcsább önellentmondása...

Forrás: Fórum Hungary

 

2. Phasma harc nélkül inaktiválja a pajzsokat

Amikor hőseink ki akarják kapcsolni a Starkiller bázis pajzsát Az ébredő Erőben, foglyul ejtik Phasma századost, és megfenyegetik, hogy végeznek vele, ha nem kapcsolja ki a pajzsot. Ő ezt mindenféle különösebb ellenállás nélkül megteszi - holott egyértelműen ő a Birodalom leghűségesebb rohamosztagosa az egész galaxisban. A filmben egyszer sem mutatta a gyengeség vagy a gyávaság jeleit, szóval miért adta át csak úgy az egész bázist? Meg kellett volna halnia az ügyéért, vagy meg kellett volna mutatni, hogy ő is lehet áruló a jó ügy érdekében... Ráadásul Az utolsó Jedik világosan megmutatta, hogy Phasma krómszínű páncélját nem üti át a lézersugár, szóval teljesen értelmetlenül tojt be amikor Az ébredő Erőben fegyvert fogtak rá.

Forrás: Fórum Hungary

 

3. Az űrbéli lovas csatajelenet totális marhaság

Miért kellett Az utolsó Jedikben az Ellenállás tagjainak kiszállni az űrhajóikból, és furcsa hátasokon lovagolni(!) egy csillagromboló oldalán(!!!), hogy felrobbanthassák azt? Volt egy flottányi hajójuk lézerágyúkkal meg bombákkal, de ők inkább úgy döntenek, hogy lovakkal támadnak meg egy radartányért...

Forrás: Fórum Hungary

 

4. Leia meglepődik, hogy egy fénysebességgel haladó hajót is lehet követni

Holott már az 1977-es Csillagok háborújában, és annak közvetlen előzményében, a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történetben is láthattuk, hogy a Birodalom hajói képesek a fénysebességre kapcsolt űrjárművek jelét is fogni. Hiszen pont így követte Darth Vader is Leia hajóját, a Tantive IV-et. Erre több mint 30 évvel később azt látjuk, ahogy Leia meglepődik: jé, a Birodalom romjain kinőtt Első Rend is képes ugyanerre?

Forrás: Fórum Hungary

 

5. Túl sok dolog történik túl gyorsan

A Skywalker korában az öreg Lando Calrissian 8 óránál kevesebb idő alatt képes körbeszaladni az egész galaxisban, hogy új hajókat toborozzon az Ellenállásnak. Ezek után mindannyian épségben át tudnak utazni a veszélyes ködön az Exegol bolygóhoz, ráadásul ezt a bravúrt és önzetlen segítségnyújtást csupa olyan űrhajópilóta teszi meg, akik korábban egyáltalán nem akartak harcolni az Ellenállás oldalán, hiába semmisült meg az Első Rend Starkiller bázisa és áldozta fel magát Luke Skywalker...

Forrás: Fórum Hungary

 

6. Kylo Ren nem tudott volna eljutni az Exegolra egy TIE Fighterrel

A TIE vadászgépek ugyanis arról ismertek, hogy sokkal rosszabbak, mint egy X-Wing (a filmekben Luke és Poe is ilyen géppel repkedett keresztbe-kasul a galaxisban). Nincsenek ugyanis felszerelve se védőpajzzsal, se hiperhajtóművel. Ráadásul még az űr vákuumával szemben sem voltak védve, hiszen a korábbi részekben a TIE Fighter-pilóták épp amiatt voltak egész arcot fedő nyomáskiegyenlítő ruhában, mert a pilótafülke nem légmentes (ellentétben a felkelők gépeivel, akiknek elég volt egy hagyományos pilótasisakot a kobakjukra nyomni, ami az arcukat szabadon hagyta). A TIE Fighterek lényege pont az volt a filmekben, hogy tömeggyártott, olcsó vackok voltak, amelyeket tucatszám lehetett bevetni, mert nem számított a Birodalomnak az emberélet - mintha csak a lőszer nélküli második világháborús szovjet katonákat küldték volna ki az űrbe.

Forrás: Fórum Hungary