A 91 éves Clint Eastwood ismét saját magát rendezte

A Cry Macho című film a Gran Torinóra emlékeztet. Trailer.

N. Richard Nash Cry Macho című, 1975-ös regényét már sokan próbálták vászonra vinni az elmúlt évtizedekben: a tragédiákkal sújtott, egykori rodeós szerepére Roy Scheidertől és Burt Lancastertől kezdve Pierce Brosnanon át Arnold Schwarzeneggerig. Clint  Eastwoodon azonban semmi sem foghat ki: nem csak megrendezte az adaptációt, hanem a főszerepet is magára osztotta.

A hetvenes évek végén játszódó történet egy lótenyésztőről, egykori ünnepelt rodeósról szól, akinek élete felesége és gyereke halála után teljesen kisiklott, azóta jobbára ivással múlatja idejét. És ugyan nincs ínyére, de kénytelen elfogadni egy megbízást a főnökétől, hogy áthozza Amerikába annak fiát Mexikóból. 

Egy olyan emberről szól, aki élete során nehéz időszakokon ment keresztül, majd váratlanul kihívás elé kerül – magyarázta Eastwood az Entertainment Weeklynek. – Általában soha nem tenne ilyet, de mindig megtartja a szavát. Megteszi, amit kell, és ezzel újrakezdődik az élete.

Eastwood 2019-ben rendezett utoljára, a kamerák előtt az egy évvel korábbi A csempészben láthattuk. A Cry Macho tervezett, 1988-as feldolgozásában ő játszotta volna a főszereplőt, de akkor inkább a Holtbiztos tipp című Piszkos Harry-folytatást forgatta helyette.  Az adaptáció forgatókönyvét még a regény szerzője, a 2000-ben elhunyt Nash írta, a Gran Torino és A csempész írója, Nick Schenk közreműködésével. A film forgatása 2020 novemberében kezdődött az új-mexikói Albuquerque-ben, majd az új-mexikói Belenben folytatódott, és december 15-én fejeződött be. Eastwood a járvány miatti korlátozások ellenére hatalmas stábbal dolgozott. 

Bemutató szeptember 17-én a mozikban és az HBO Maxon.

(Forrás: IndieWire)