A Batman új trailerében a Sötét Lovag máris Macskanővel kavar

Az új előzetes a címszereplő és Zoë Kravitz Macskanőjének bonyolult kapcsolatára fókuszál.

Kettőnél több trailer nemigen szokott kijönni a legnagyobb blockbusterekhez sem, legfeljebb rövidke, pár másodperces tévészpotok a kedélyek fokozása végett, a március 4-én (nálunk egy nappal korábban) debütáló Batman azonban máris a harmadik előzetesnél tart. Ugyan a korábbiakból is visszaköszönnek képek, a The Bat and the Cat alcímet viselő videót Batman és a Macskanő „se vele-se nélküle”-kapcsolatára fűzték fel: egyszer egymást csépelik, máskor barátként beszélgetnek a másikkal.


A Macskanőt ezúttal Zoë Kravitz alakítja, és remekül illik hozzá Gotham legnagyobb besurranó ékszertolvajának szerepe; ahogy Robert Pattinsonra is mintha csak ráöntötték volna a denevérgúnyát. A Sötét Lovag ellenfelei közt köszönthetjük Riddlert (magyar nevén Rébuszt), Paul Dano alakításában, illetve Pingvint, akit a felismerhetetlenné maszkírozott Colin Farrell játszik. Természetesen a Batman-univerzum fontosabb mellékfigurái is feltűnnek:

Gordon felügyelőt Jeffrey Wright, Alfredet Andy Serkis alakítja. A Denevérember korai éveire fókuszáló filmet a Majmok bolygója: Forradalmat és folytatását, a Háborút, illetve a Cloverfieldet jegyző Matt Reeves rendezi.

Egyelőre nem tudni, hogyan illeszkedik a film a DC képregényes produkciói közé, illetve illeszkedik-e egyáltalán. Hiszen az MCU-t utánzó, sebtében lezavart univerzumépítés elég hamar kudarcba fulladt, lásd Az Igazság Ligáját, aminek összecsapott moziverzója után agyonhájpolt, Zack Snyder-féle változata sem lett filmtörténelmi mérföldkő.

Jelenleg tehát nem tudni pontosan, hová haladnak a Warner DC-filmjei, hiszen

készülnek folytatások a megbukott korábbi koncepció szerint (Wonder Woman és Aquaman), kapcsolódó filmek (Shazam),

a Joker pedig merőben különbözik mindegyiktől, mind világában, mind komolyságában.

Ugyanakkor a The Flash várva várt önálló kalandjában a Marvel jelenlegi fázisához hasonlóan bemutatják a multiverzumot, Ben Affleck és Michael Keaton Batmanjeivel, így vagy összekötik a különböző filmeket, vagy mindegyiket meghagyják a saját kis világukban, a multiverzum részeként. Persze sokakat már az foglalkoztat, hogy Pattinson Batmanje összerúgja-e a port Joaquin Phoenix Jokerével? És ha már ott van, miért ne szállhatna be Michael Keaton Sötét Lovagja is a bunyóba?

 

(The Hollywood Reporter)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!