A Blumhouse is beszáll az új Blair Witch-filmbe

A munkálatok már zajlanak, a Lionsgate mellett a Blumhouse berkeiben.

A két stúdió ráadásul több filmre szóló megállapodást kötött, szóval a Blumhouse a Lionsgate több másik horrorklasszikusát is újraalkotja. Az alku egyébként azután köttetett, hogy a két gyártó cég együttműködött a 10–13 millió dolláros költségvetésből készült Képzeletbeli című horroron, ami márciusi bemutatása óta több mint 38,2 milliót hozott.

Ez persze (még) semmi az 1999-es Blair Witch Projecthez képest, ami minden idők egyik legjövedelmezőbb filmje, hiszen mindössze 35 ezer (más források szerint 60 ezer) dollárból készült, majd akkorát kaszált, hogy meg sem állt a világszerte elért 249 milliós bevételig. A filmhez már két folytatás is készült (egy 2000-ben, egy pedig 2016-ban), a most tervbe vett legújabb producere a harmadik részben is részt vett Roy Lee lesz.


„Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy az évek során többször is dolgozhattam Jasonnel (Jason Blummal, a Blumhouse vezetőjével – a szerk.). Már a The Purge alatt kialakult egy erős kötelék köztünk, amikor még a Universalnal voltam, majd Az ajándék című filmjével indítottuk el az STX Entertainmentet.

Senki sem olyan jó ebben a műfajban, mint a Blumhouse csapata,

szóval repesünk az örömtől, hogy az újraálmodott Blair Witch-et is velük együttműködésben hozhatjuk el egy új generáció számára” – nyilatkozta Adam Fogelson, a Lionsgate elnöke.

Jason Blum pedig annál nagyobb örömmel vesz részt a projektben, hogy

a szintén általuk bemutatott Parajelenségek sokat köszönhet a Blair Witch Projectnek.

„Nem hiszem, hogy lett volna Parajelenségek, ha előtte nincs a Blair Witch, szóval ez most igazán különleges lehetőség a számunkra, hogy megháláljuk, és kíváncsian várom, hova vezet majd az együttműködés” – mondta a producer.


(via The Hollywood Reporter)

 

Mi más lehetne az egyik?

8 kézikamerás horror, ami a frászt hozta ránk

Minél valóságosabbnak tűnik a borzalom, annál erősebb a parafaktor.

Tovább