A cápában szerepelt egy gyilkosság eddig azonosítatlan áldozata?

Minderre Stephen King fia figyelt fel a film jubileumi vetítésén, most azt gondolja, hogy a filmes klasszikus segíthet megoldani egy 1974-ben történt gyilkossági ügyet.

Joe Hill, Stephen King fia azt gondolja, hogy A cápa egyik jelenete lehet a kulcs egy 1974-ben történt, máig megoldatlan gyilkossági ügyhöz. A gyilkosság 1974-ben Cape Codon történt, csupán pár mérföldre A cápa forgatásától.


Az áldozatot máig nem sikerült azonosítani, csak annyit tudni, hogy egy húsz és negyven év közötti nő, akit a „Dűnék asszonyának” neveztek el. Miután a rendőrség kiadta a nő fantomképét, Hill észrevette, hogy a vázlat feltűnően hasonlít egy, a filmben látott nőre, aki a statiszták között szerepelt. Hill és három fia épp A cápa negyvenéves, jubileumi vetítésén nézte újra a filmet, és abban a jelenetben látta meg az ismerős arcot, melyben az emberek egy kompról leszállnak, közel Cape Cod déli részéhez. A jelenet helyszíne kevesebb, mint 100 mérföldre van attól a helytől, ahol a holttestet megtalálták.

Hill hisz abban, hogy a statiszta a későbbi gyilkosság áldozata volt. Az Esquire.com-nak így nyilatkozott: "A film és a gyilkosság ideje és helye között átfedés van… fenn áll a lehetősége annak, hogy a Dűnék asszonya a megfelelő időben és helyszínen volt – illetve inkább a rossz helyen és rossz időben.”


A The Washington Postnak azt is hozzátette, hogy úgy érzi, már látta a Dűnék asszonyának arcát kiemelkedni a tömegjelenetből.

"Azt hallottam, hogy mindenki, aki 1974 nyarán Cape Codon volt, szerepelt A cápában. Biztos vagyok benne, hogy ez túlzás, de azért lehet benne némi igazság. Az emberek tudták, hogy mozisztárok vannak arrafelé. Annak a lehetősége, hogy valaki megállt azon a szigeten, és feltűnt a filmben, nincs kizárva.”

Hill ránagyított egy jelenetképre, és feltűnő hasonlóságot vélt felfedezni egy statiszta és a rendőrségi fantomkép között. Az áldozat fején kék selyemkendő volt, amikor megtalálták, és ugyanolyan kék kendő volt a jelenetben a statiszta fején is. Hill egy Tumblr posztban maga is bevallotta, hogy az elméletes kicsit túlzó lehet, de talán van benne némi igazság.

Hill azt mondja, hogy nem tartották nyilván a film statisztáit - ezt a Universal Pictures egyik írójától tudja – de az elméletét elmondta a rendőrségnek, és reméli, hogy kivizsgálják. Szerinte bárki, aki a filmben statiszta volt, talán segíthet megoldani ezt a gyilkossági ügyet.