A fiatal nézők nem kérnek több szexet a filmekbe

De egyéb, meglepő eredménnyel is szolgált egy friss tanulmány, ami a Z generáció filmfogyasztási szokásit vizsgálta.

Nem sokkal azután, hogy felkerült a Netflixre (nem nálunk, Amerikában!) a Barátnőt felveszünk című film, hatalmas vita indult arról a közösségi médiában, hogy szükség volt-e egyáltalán az Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence meztelen jelenetére.

Ennek kapcsán készült egy tanulmány, ami 1995 és 2009  között született nézők, vagyis a Z generáció filmfogyasztási szokásait vizsgálja.

A tanulmány szerint a fiatalok kevesebb szexet szeretnének látni, és az 1500 megkérdezett 51 százaléka mondta azt, hogy inkább plátói kapcsolatokról és barátságokról szóló filmeket és sorozatokat néznének. 47,5 százalékuk szerint a legtöbb filmben és sorozatban „semmi szükség” a szexre, 44 százalékuk pedig úgy érzi, hogy „túlzásba viszik” a romantikát. Szintén a megkérdezettek 44 százaléka mondta azt, hogy online randevúzás helyett inkább „pucoljanak vécét”.

Forrás: InterCom

 

Ami igazán meglepő volt, és ennek már semmi köze a szexhez, hogy

a megkérdezettek többsége, 56 százalékuk szívesebben néz eredeti történeteket, mint franchise-okat, adaptációkat és remake-eket

(rossz hír ez neked, Marvel!) - ebben megegyezik a fiatalok véleménye az idősebb nézőkével.

Ezen kívül a következő derül még ki a tanulmányból:

  • A fialtok nem szeretik a faji sztereotípiákat a filmekben. Már az is zavarja őket, ha egy fekete színész alakítja a gonoszt, vagy negatív karaktert játszik.
  • A Z generáció számára a közösségi platformok jelentik a „hiteles médiát”, ezek közül is első helyen áll a TikTok (még akkor is, ha a jelentés szerint a kereséseiben sokkal több a téves információ, mint például a Google-nél).
  • Legjobban a reményteljes, felemelő történeteket szeretik, amikben az embereknek esélyük van győzni, és a szereplők élete olyan, mint az övék.

Kritikánk a filmről

Megérkezett a taplóvígjáték, amire majd' tíz éve vártunk

Jennifer Lawrence prosztókomédiája kellemes nyári meglepetés: imádni valóan alpári, de közben szíve is van. Kritika a Barátnőt felveszünk című filmről.

Tovább

 

Mindezt érdemes összenézni a Psychology Today jelentésével, ami szerint a szexuális aktivitás lényegesen csökkent a Z generáció körében: ritkábban és kevesebbet szexelnek, mint a mostani 30-40 évesek. Ez főként a fiatal férfiakra igaz.

(via The Hollywood Reporter)