A Harry Potter sztárja nem volt mindig boldog

Érdekes dolgok kerültek elő a Harry Potter-filmekben Piton professzort alakító, 2016 januárjában elhunyt Alan Rickman hagyatékából.

A néhai színész előszeretettel őrizgetett régi feljegyzéseket, naplókat és leveleket, ahogy a neki szánt forgatókönyveket is mind elrakta. Rickman hagyatékát a család közreműködésével kollégája, Neil Pearson angol színész (a Bridget Jones-filmekből Bridget pajzán főnöke) gondozza, aki elárulta, hogy összesen 35 doboznyi irat gyűlt össze (köztük például a Szívből, igazán vagy a Robin Hood, a tolvajok fejedelme forgatókönyve), amit összesen 950 ezer fontért (348,6 millió forintért) bocsátanak áruba.

Az egyéb ritkaságok között pedig olyan tartalmú papírok is előkerültek, amelyek arra utalnak, hogy a Potter-filmek kirobbanó sikere és Rickman népszerűségének ebből fakadó megugrásának dacára a sztár nem volt teljes mértékben boldog a szerepével.

Forrás: Cambridge Jones / Getty Images

 

„Köszönöm, hogy sikerre vitted a HP2-t.

Tudom, hogy időnként frusztrált voltál a forgatás során, de tudnod kell, hogy nélkülözhetetlen része vagy a filmeknek.

És persze briliáns, amit csinálsz” – olvasható egy feljegyzésben, amit David Heyman producer küldött Rickmannek.

A színész saját naplóbejegyzéseiből pedig az derül ki, hogy kreatív véleménykülönbség volt közte és a Harry Potter és a Félvér Herceg rendezője között. „David Yates mintha csak eldöntötte volna, hogy a dolgok elrendezésében ez, mármint a tinédzser közönség bevonzása nem fontos” – jegyezte fel a sztár kilenc évvel ezelőtt egy Inside Snape's Head (Piton fejében) című írásban a naplójába.


(DigitalSpy)