A hírhedt rappergyilkosságok ügyében nyomoz Johnny Depp

A City of Lies a Notorious B.I.G. és Tupac Shakur elleni leszámolás felderítéséről szól, az elszánt nyomozó szerepében Depp-pel. Íme az előzetes!

A két népszerű zenésszel egészen hasonló módon, utcai leszámolás keretében még 1996 szeptemberében (Tupac), illetve 1997 márciusában (B.I.G.) végeztek. Az áldozatok a kilencvenes évek közepén belekeveredtek a keleti és nyugati part között dúló rapperviszályba, és ennek következtében egy-egy elszáguldó járműből több golyót is kilőttek rájuk: Tupacot Las Vegasban, Notorious B.I.G.-t Los Angelesben lőtték le, miután autójával épp egy díjátadóról távozott. Mindössze 25 éves volt.

Az amerikai mozikba szeptember 7-én érkező City of Lies ezen az igaz történeten, pontosabban Randall Sullivan LAbyrinth: A Detective Investigates the Murders of Tupac Shakur and Notorious B.I.G., the Implication of Death Row Records’ Suge Knight, and the Origins of the Los Angeles Police Scandal című tényregényén alapul.

A film sztorija szerint Johnny Depp játssza azt az elszánt detektívet, Russell Poole-t, aki a Notorious B.I.G. elleni gyilkosság ügyében zajló nyomozás egyik vezető nyomozója volt, és hosszú éveket töltött azzal, hogy megoldja pályája legfontosabb ügyét, de az akta még két évtizeddel a történtek után is meg van nyitva. Egy újságíró pedig (Forest Whitaker) ki akarja deríteni, hogy miért. Ők ketten összeállnak, és egy sötét összeesküvés nyomait fedezik fel, amely a Los Angeles-i Rendőrség köreibe vezet, sőt az egész várost érinti.

A május 21-én (akkor lett volna Notorious B.I.G. 46 éves) nyilvánosságra hozott előzetes alatt stílszerűen Biggie egyik híres – és szomorú iróniával meglehetősen találó – dala, a You’re Nobody (Til Somebody Kills You) szól.


(via Independent)