A játszma, Jurassic World és egy skandináv romkom - íme az eheti mozipremierek

Hőség és záporok követik egymást, de moziba nem csak a klíma miatt vagy mert nem esik be az eső érdemes beülni. Most például itt van az új magyar és nagyon várt A Játszma, a dínók is elfoglalják a világot, de jut egy svéd és egy dán film is a hétre.

A játszma

magyar krimi, filmdráma

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet. A film a korábbi nagy sikerrel vetített A vizsga folyatása.

Az árva

dán-luxemburgi-francia-német-afgán-dél-koreai-amerikai filmdráma

Az 1980-as évek végén járunk. A tizenöt éves jegyüzér, Qodrat Kabul utcáin tengődik. Nagy rajongója a bollywoodi filmeknek, és abban talál vigaszt, hogy kedvenc mozijeleneteibe képzeli magát. Egy nap a rendőrök a szovjet árvaházba toloncolják. Azonban a kabuli politikai helyzet épp változóban van... Qodrat és az árvaház lakói mind meg szeretnék védeni az otthonukat!

 

Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek

svéd romantikus vígjáték , filmdráma

Karin és a férje, Stan a 40. házassági évfordulójuk alkalmából egy hatalmas ünnepséget szerveztek. Miközben a barátaik a boldogságukra koccintanak, Karin rájön, hogy Sten korábban hűtlen volt hozzá. A nő egész életében a férjéről és a lányukról gondoskodott, most pedig az egész élete egyszeriben széthullott. Egy régi barátnője rábeszéli Karint, hogy terápiás célból csatlakozzon egy főzőtanfolyamhoz, amelyet nem más, mint a híres szakács, Henrik vezet. A konyhában, a fűszeres és az ínycsiklandozó ételek között Karinnak nem csupán az életkedve tér vissza barátnői társaságában, de a főzés, rég elfeledett szenvedélyét is újra felfedezi, és talán még a szerelem is megint rátalál.

 

 

Jurassic World: Világuralom

amerikai kalandfilm, sci-fi akciófilm

A Jurassic World: Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.

Idén nyáron tanúi lehetünk az eddig 5 milliárd dollárt hozó Jurassic-korszak nagyszabású lezárásának, melyben a két generáció most először egyesül. Chris Pratthez és Bryce Dallas Howardhoz csatlakozik az Oscar-díjas Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill.