A kirúgott James Gunn forgatókönyvéből készülne a Galaxis őrzői 3

A feketelistára került rendező öccse, Sean Gunn szerint le lesz forgatva a film, csak nem tudni, mikor.

Hiába gyűjtöttek aláírásokat a Marvel-rajongók, hiába fenyegetőzött maga Dave Bautista is azzal, hogy kiszáll A galaxis őrzői franchise-ból, a Disney vezetőségét nem hatották meg, és James Gunn továbbra sem rendezheti meg A galaxis őrzői 3-at. Maga a film viszont el fog készülni, csak még nem tudni, mikor. Erről beszélt többek között a kirúgott rendező testvére, Sean Gunn a Tulsa World magazinnak adott interjújában.

Nem igazán tudom, mi van mostanában A galaxis őrzői 3-mal. Azt viszont tudom, hogy a Disney el akarja készíteni a filmet, és azt is tudom, hogy minden szándék megvan részükről arra, hogy a bátyám forgatókönyve alapján forgassák le. Nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon szerencsétlen helyzet volt mindenkinek, legfőképpen neki. De többek között én is egy olyan ember vagyok, aki eddig arra készült, hogy fél évig ezt a filmet fogjuk csinálni, most viszont csak lógunk a levegőben.

Sean Gunn valóban szerepelt A galaxis őrzői 1-2-ben: ő volt Yondu elsőtisztje, a xandari harcos, Kraglin, de a forgatáson ő helyettesítette Rocket Raccoont (a szinkronos verzióban: Mordályt), hogy a színészeknek legyen kihez beszélniük, és a CGI animátorok csak később rajzolták be a helyére a fegyverimádó mosómedvét.

Sean Gunn bátyját, James Gunnt a Disney-főnök Alan Horn rúgta ki még nyáron a Galaxis őrzői 3. részének stábjából. A hivatalos indoklás az volt, hogy a karrierjét annak idején szabadszájú függetlenfilmesként kezdő Gunn 2008-ban és 2009-ben a holokauszttal, a pedofíliával, a nemi erőszakkal és szeptember 11-gyel viccelődött a Twitter-bejegyzéseiben, és ez ma már vállalhatatlan a Walt Disney Studios vezetősége számára. (via Consequenceofsound.net)