A legnagyobb rendezők is a Barbenheimert ünneplik

Továbbra is a Barbie és az Oppenheimer dupla dinamitja uralja a nézettségi toplistákat. A két film együtt rengeteg embert csábít vissza a mozikba, és ez előtt még Francis Ford Coppola is megemeli a kalapját.

A közös névvel Barbenheimernek nevezett két film mindössze 10 nap alatt több mint egymilliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte. A Barbie bemutatásának első hétvégéjén 162 milliós eredménnyel debütált, és alig csökken az érdeklődés iránta, így a második hétvégén is a százmilliós bevételt közelítette: 93 milliót szedett össze.

Ezzel észak-amerikai jegybevétele 351 millió dollár, de a filmet az egész világon zabálják, ezért világszerte elért eredménye már 750 milliós. Box office-szakértők szerint amennyiben egy filmnek bemutatása második hétvégéjére sem esik jelentősen a bevétele, várhatóan eléri az egymilliárd dolláros álomhatárt, szóval minden bizonnyal a Barbie-ra is ez vár – vélhetően már e hét végére.

Forrás: InterCom / UIP-Duna Film


Eközben szépen menetel az Oppenheimer is: az első premierhétvégén 82 milliós észak-amerikai eredménnyel debütált Nolan-mozi még mindig jó volt 46 millióra, így összesen már 174 milliónál jár, ami nagyon szép eredmény egy korhatáros, háromórás életrajzi filmtől. Világszerte ráadásul már a 400 millió dollárt is elhagyta a Cillian Murphy főszereplésével készült alkotás jegybevétele.

A még mindig az észak-amerikai jegybevételi toplista első két helyén trónoló Barbenheimer egyébként 200 millió dollárt jóval meghaladó debütálásával a box office-történelem negyedik legerősebb hétvégéjét eredményezte, és mivel közös bevételük még mindig jóval 100 millió fölött van, okkal ünnepli mindenki a streaming és a covid miatt a klasszikus moziba járástól egyre inkább elforduló nézők visszatértét.

Francis Ford Coppola. Forrás: Vivien Killilea / Getty Images


Az egyik ilyen ünneplő pedig nem más, mint Francis Ford Coppola, aki annak idején Martin Scorsesevel együtt károgott a Marvel-filmek térnyerése miatt, most viszont meleg szavakkal üdvözölte a két film mennybemenetelét. „Én magam még nem néztem meg egyiket sem, de a puszta tény, hogy az emberek megtöltik a nagy mozikat, hogy láthassák őket,

hatalmas győzelem a nagybetűs Mozinak.

Annál is inkább, hiszen nem folytatásokról vagy előzményfilmekről van szó” – szögezte le a Keresztapa-filmek rendezője.


(via Collider, Variety)