A legnagyobb sztárok csatája kezdődött Hollywoodban

Bradley Cooper kontra Jake Gyllenhaal: melyiküké lesz a jobb film?

A hollywoodi csata kereszttüzében Leonard Bernstein áll, hiszen nemrégiben két rivális életrajzi film forgatását is bejelentették – mindkettő a legendás amerikai komponista, a West Side Story zeneszerzője életéről mesél majd.

A nemes egyszerűséggel Bernstein címre hallgató projekt főszereplője Bradley Cooper lesz,

és meglepetésre ő is rendezi a produkciót

(bár a meglepetés erejét némileg csökkenti, hogy ez már Cooper második rendezése lesz az idén októberben érkező Csillag születik-remake után), amelynek producerei közt olyan neveket találunk, mint Martin Scorsese és Steven Spielberg. A sokoldalú színész pedig, az Oscar-díjas Josh Singer (Spotlight, A Pentagon titkai) oldalán, beszállt a forgatókönyvírásba is.

Eközben The American címmel is úton van egy Bernstein-életrajzi film: ennek Jake Gyllenhaal lesz a főszereplője, direktora pedig A törvény nevében (True Detective) című sorozat egyik atyjaként ismert Cary Fukunaga.

„Sokakhoz hasonlóan Bernstein nekem is már gyerekkoromban beférkőzött a szívembe,

felnőttként pedig ráébredtem, milyen sokat is köszönhet neki az amerikai kultúra. Bernstein emberként egy zseni ellentmondásos személyiségét hordozta magában, és hihetetlen megtiszteltetés a számomra, hogy erről tehetséges barátommal, Cary Fukunagával együtt mesélhetek” – nyilatkozta Gyllenhaal a filmről, amit idén ősszel kezdenek el forgatni.

Jake Gyllenhaal a Forráskódban. Forrás: Pro Video

 

Korábban a Variety egyébként úgy tudta, Spielberg is készül egy saját Bernstein-életrajzi filmmel, de így, hogy produkciós cégével beszállt a Paramount berkeiben készülő Bernsteinbe, nem valószínű, hogy előáll egy harmadik rivális alkotással. A komponista által írt legendás musical, a West Side Story remake-je azonban – Spielberg rendezésében – továbbra is tervbe van véve: ezt várhatóan a 2020-ra beígért Indiana Jones-folytatást követően (vagy azzal párhuzamosan) csinálja meg az alkotó.


(via IndieWire)