A Mad Max atyjának új filmjében kapott szerepet a kicsúfolt törpenövésű kisfiú

A kisfiú egy videóban zokogva hajtogatta, hogy meg akar halni, majd összefogott a világ, hogy boldoggá tegye. Quaden Bayles most Idris Elbával szerepel együtt.

2020 elején egy megrázó videó járta körbe a közösségi médiát: egy kilencéves, törpenövésú kisfiú keservesen zokogva mondta benne, hogy meg akar halni, mert az osztálytársai folyton bántják és kigúnyolják a külseje miatt. A törpenövés egyik fajtájával, achondroplasiával született kisfiú,  Quaden Bayles az osztálytársai a magasságával és a kinézetével gúnyolták, a lányok pedig a fejét paskolták, ahogy a kiskutyákkal szokás. A fiúcska az állandó zaklatások miatt már többször kísérelt meg öngyilkosságot, először három éve, hatéves korában, miután nagyapja meghalt. 

A videót látva az emberek összefogtak, hogy boldoggá tegyék Quadent, pénz gyűjtöttek neki, hogy elmehessen Disneylandbe, és hírességek üzentek neki, bátorították és hősnek nevezték. Persze mindig akad egy kisebb, rosszindulatú csoport is – akadtak olyanok, akik azzal gyanúsították meg a kisfiút, hogy valójában felnőtt ember, aki csupán az emberek sajnálatára és jóhiszeműségére pályázva, nyerészkedésből rendezte meg a jelenetet a kamera előtt. Persze alaptalanok voltak ezek a vádak, el is hallgattak hamar.

Quaden élete egy újabb szép szakaszhoz érkezett, ugyanis George Miller, a Mad Max-filmek mögött álló lángelme szerepet adott neki legújabb, Háromezer év vágyakozás című alkotásában. A film egy dzsinnről (Idris Elba) szól, akit egy magányos tudós (Tilda Swinton) szabadít ki a palackjából. Miközben a tudós azon töpreng, hogy mit is kívánjon, a dzsinn történeteket mesél neki ősi időkre visszanyúló múltjából  Sába királynőjének királyi kíséretétől egészen a mai Oszmán Birodalomig terjedően. Bayles egyike a látványos jelmezt viselő színészeknek, és az alakítása elég nagy benyomást tett Millerre ahhoz, hogy a rendező a következő projektjében is szerepet adjon neki. A rendező így összegezte a Sydney Morning Heraldnak adott új interjújában

Jó volt nekünk és jó volt neki is. És olyan jó munkát végzett, hogy kapott egy kisebb szerepet a Furiosában.

A Furiosa Miller következő filmje, a Mad Max: A harag útja előzményfilmje, amelyben Anya Taylor-Joy játssza a címszereplő fiatalabb változatát..

A Háromezer év vágyakozás szeptember 8-án kerül a mozikba.

(Forrás: Entertainment Weekly)