A Mátrix rendezője a milliárdos Elon Muskot és Ivanka Trumpot is elküldte a fenébe

Lilly Wachowski igen trágár Twitter-üzenetben fejezte ki, mit gondol a Tesla-gyár újraindulásáról és Trump elnökségéről.

Lilly Wachowski annak idején még Andy Wachowski néven forgatta le a kultikus Mátrix-trilógiát a testvérével, Larry Wachowskival (aki azóta Lana Wachowski lett, és épp a Mátrix 4-en dolgozik, már amikor nem áll le a forgatás a koronavírus miatt). A rendező(nő) a 2015-ös Jupiter felemelkedése óta már nem foglalkozik mozifilmekkel, csak tévésorozatokkal (Nyolcadik érzék, A dolog folyamatban), a közösségi médiában viszont igen aktív. Főleg akkor, amikor Mátrix-mémekkel dobálóznak olyan hírességek, mint a milliárdos Elon Musk, vagy Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya. Nekik vasárnap egy trágár Twitter-üzenetet küldött a nagyvilág nyilvánossága előtt:

B*szódjatok meg mindketten!
Lilly Wachowski átveszi a GLAAD Media Awards díjat a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben, 2016. április 2-án (fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for GLAAD)

 

No de min idegesítette fel ennyire magát Lilly Wachowski? Alighanem két dolgon:

  1. Elon Musk azt tervezi, hogy újraindítja az elektromos autók gyártását a Tesla-üzemben, annak ellenére, hogy Kalifornia államban a hivatalos járványügyi rendelkezések miatt zárva kell tartania a gyáraknak a koronavírus miatt. A milliárdos Musk korábban „karanténfasisztáknak” nevezte az otthonmaradást pártolókat, és kilátásba helyezte, hogy átköltözteti máshová a kaliforniai Tesla-gyárat. 
  2. Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya korábban üzletasszony volt, 2017 óta azonban elnöki tanácsadó minőségben dolgozik az apja mellett, a Fehér Házban. A Trump-adminisztráció komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy a nemi alapú hátrányos megkülönböztetést tiltó törvény ne terjedjen ki a homoszexuálisok és transzneműek hátrányos megkülönböztetésére. Emellett Trump megtiltotta, hogy az amerikai hadseregben szolgálók nyíltan vállalják a transzszexualitásukat.

A transzneműségét a testvérével együtt évek óta nyíltan vállaló Lilly Wachowskinál akkor telt be a pohár, amikor a közösségi médiában szintén igen aktív Elon Musk egy Mátrix-idézettel nyomatékosította a véleményét, miszerint ideje bevenni a piros kapszulát, és szembenézni a valósággal (a kék kapszula bevételekor az 1999-es kultfilmben Neo felébredt volna otthon, nem emlékezett volna semmire, és élte volna tovább a szorgos, szürke életét a Mátrix virtuális valóságában).

Forrás: Warner / InterCom

 

Amikor Musk kirakta a piros pirulás Twitter-üzenetét, Ivanka Trump alákommentelte, hogy ő már bevette a kapszulát – és ekkor jött Lilly Wachowski, aki mindkét Mátrix-rajongó hírességet elküldte a fenébe.

(via Deadline)