A Netflix megvásárolta a legújabb Scorsese-film jogait

Egy bérgyilkosról fog szólni, Robert De Niro lesz a főszereplő. A Netflix filmtörténelmet ír.

A Netflix eddigi legnagyobb dobásáról ír a Variety: megvásárolja Martin Scorsese legújabb gengszterfilmjének, a The Irishmannek a jogait, így a Robert De Niro főszereplésével készülő mozi a streamszolgáltató kínálatában lesz látható legelőször. A Netflix nem kommentálta az üzletet, de az IndieWire a projekthez közeli forrásokra hivatkozva megerősítette a hírt.

„A The Irishman lesz Scorsese és De Niro kilencedik közös munkája. Steven Zaillian írta a forgatókönyvet Charles Brandt 2004-es, I Heard You Paint Houses (Hallom, házakat festesz) című könyvéből, mely egy bérgyilkosról, Frank “The Irishman” Sheeranről szól.”

Scorsese és De Niro először az 1973-as Aljas utcákon dolgozott együtt, ezt követte a Taxisofőr, majd 1977-ben a New York, New York, aztán a Dühöngő bika, A komédia királya, a Nagymenők, A rettegés foka és végül 1995-ben a Casino.

A hírek szerint a The Irishman forgatása még idén elkezdődik.

A projektet már 2008 óta tervezgetik a Paramount stúdiónál De Niro filmes cégével, a Tribeca Productions-zel közösen, és benne van Jane Rosenthal, De Niro producertársa, valamint Scorsese cége, a Sikelia Productions is.

A könyv címe az alvilági szlengből ered, arra utal, hogy a bérgyilkos munkavégzés közben bizony összekeni a falat a kifröccsenő vérrel és agyvelővel. Brandt, az író Sheeran 2003-as halála előtt nem sokkal ismerte meg a férfit, aki bevallotta neki, hogy ő ölte meg Jimmy Hoffát a maffiafőnök, Russell Bufalino utasítására. Hoffa 1975-ben eltűnt, és azóta sem találták meg.

A The Irishman lenne Scorsese első munkája a Némaság című filmjének buktája óta. A 2016-ban készített történelmi dráma a Paramount számára nagy csalódás és veszteség volt egyszerre, ugyanis a 46 millió dollárból leforgatott film csupán 7 milliót hozott.