A nézői sikolyok miatt kellett újravágni A mumust

A Stephen King-adaptáció a jelek szerint túl félelmetesre sikerült.

A jól sikerült vígjátékok esetében előfordul néha, hogy a néző lemarad egy-egy poénról, mert még az előző viccen nevet, de hasonló „balesetről” más műfajok esetén még nem hallottunk. Eddig a pontig, kiderül ugyanis, hogy A mumus című új Stephen King-filmadaptációt újra kellett vágni, miután a közönség olyan hangosan sikoltozott, hogy a következő mondatokat nem lehetett érteni a moziban.

A Rob Savage (Az utolsó rítus) által rendezett A mumus egy természetfeletti horror, amely King 1973-as, The Boogeyman című novelláján alapul. A film a gyászoló gimnazista Sadie Harper (Sophie Thatcher) és nővére, Sawyer (Vivien Lyra Blair) történetét követi, akiket egy félelmetes lény kísért.

Az Empire-nek nyilatkozva Savage elmondta, hogy a szörnyeteget bemutató jelenetet újra kellett vágni, miután a tesztvetítések során a közönség túl hevesen reagált a látványra.

"Amikor először látjuk a lényt, a közönség tagjai hangosan sikoltoztak, majd azonnal megbeszélték egymással, így teljesen lemaradtak a következő sorokról. Ezért újra kellett vágnunk, és 45 másodpercnyi üresjáratot építettünk be, hogy ne maradjanak le semmilyen fontos információról."

Az adaptációt maga King is méltatta. A stáb kibérelte neki a kedvenc moziját Maine-ben, ahol megnézhette a filmet. Savage nem ment el, mert rettegett tőle, hogy King „abszolút utálni fogja”, mint a Kubrick Ragyogás-adaptációját, de a hírek szerint az író együttélt a filmmel, és másnap küldött egy e-mailt a rendezőnek, amiben ez állt:

Robert, még másnap reggel is a filmedre gondolok."

A Mumus 2023. június 1-én kerül a magyar mozikba.

Via: NME