A nézői szavazatok alapján ez minden idők legjobb James Bond-filmje

Nem, nem Sean Connery játszik benne, és még csak nem is Roger Moore.

A William Hill Vegas által az Egyesült Királyságban végzett felmérés során 3500 rajongó nevezte meg kedvenc 007-es filmjét a legjobbtól a legrosszabbig. A listát

  • a Daniel Craig főszereplésével készült, 2012-es Skyfall vezeti a szavazatok 17,5 százalékával,
  • messze megelőzve a második helyezett Goldfingert (8,5 százalék), amelyben Sean Connery játszotta a főszerepet 1964-ben.
  • A harmadik helyen szintén Craig Bondja áll, mégpedig a Nincs idő meghalni, amiben utoljára láthattuk őt az ügynök szerepében (7 százalék).

A legrosszabb Bond-film pedig szintén egy Connery-féle, az 1983-as Soha ne mondd, hogy soha, 0,6 százalékkal, ám igazság szerint ez a film nem tartozik bele a hivatalos Bond-kánonba.

A Skyfall amúgy nem csak ezen a felmérésen teljesített jól: kritikai és kereskedelmi siker volt, több mint 1,1 milliárd dolláros bevételt hozott a globális jegypénztáraknál, és 92 százalékos kritikai értékelést kapott a Rotten Tomatoes oldalon. A film továbbá két Oscar-díjat nyert a legjobb betétdal és a legjobb hangvágás kategóriában.

Ez is érdekelhet

007 színész, aki eljátszhatná James Bondot

A fogadóirodák szerint az egyik jelölt nagyon elhúzott, de még arra is van esély, hogy félvér vagy ázsiai legyen őfelsége következő ügynöke.

Tovább

 

Mióta Craig visszavonult 007-esként, több pletyka is kering arról, ki lesz az új James Bond. Jelenleg Aaron Taylor-Johnson tűnik a legesélyesebbnek.

(via NME)