A Power kapitány és a jövő katonái alkotója gyerekeket molesztált

Több egykori gyerekszínész is molesztálással vádolja Gary Goddardot, köztük Anthony Edwards is.

A Los Angeles Times arról számolt be, hogy már nyolc egykori gyerekszínész azzal vádolja Gary Goddardot (aki a maga módján kultikus Power kapitány és a jövő katonáit alkotta, továbbá A világ urait rendezte), a 70-es években egy Santa Barbara-i színtársulatban molesztálta őket. A férfi illetlen módon fogdosta őket, és az egyik áldozat, Anthony Edwards elmondása szerint Goddard "vonzódott a kisfiúkhoz, méghozzá a legbetegebb módon".

Nem a szeretet, és nem is a barátság kifejezése volt, amit művelt. Hanem kész rémálom, ahogy manipulálta az ifjú szíveket és elméket.

Edwards akkor mindössze tizenkét éves volt.

Forrás: Ron Wolfson / Contributor / Getty Images

 

Goddard szóvivője, Sam Singer kétségbe vonta a vádakat, mondván, hogy a 40 évvel ezelőtt történtek pusztán célozgatások és hallomáson alapulnak. 

Gary Goddard, még novemberben, amikor Edwards megvádolta, szabadságra ment a szórakoztatóparkok, Broadway-darabok és kaszinók látványtervezésével foglalkozó cégétől, a Goddard Grouptól. A többi áldozat most lépett nyilvánosságra.

Ám Goddardnak nem ez az első ilyen ügye: 2014-ben egy Michael Egan III nevű férfi szerint Goddard molesztálta, amikor ő 16 éves volt. Az eljárást végül megszüntették.

(forrás: Varitey)